Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG; Ozren Zogović ]

13. 02. 2021. 07:10 >> 08:27
2

PORTAL RTCG U KOLAŠINU

Čuvari staza i skijaša

Draž skijanja jeste da svako može uživati bez obzira na vještinu, ali staza zna sakriti i opasnosti. Ekipa Portala RTCG razgovarala je za članom kolašinskog Crvenog krsta Željkom Pejovićem, jednim od spasilaca na skijalištima u tom gradu.

Uživanje na sniježnim padinama je jedno od najvećih zadovoljstava tokom zime. Međutim, prije izlaska na staze morate se raspitati o pravilima ponašanja na skijalištima.

Željko nam je kazao da se skijaši najčešće povrijede jer precijene svoje sposobnosti pa pođu na opasnije staze.

Da bi neko posao član spasilačke službe, prije svega, mora biti tehnički dobar u skijanju i osposobljen da pruži prvu pomoć.

U timu je, ističe Željko, bitno povjerenje i dobra komunikacija.

Lijepo je i plemenito pomagati drugima, ali i stresno. Željko kaže da je u njegovom poslu najteže susret sa ljudima koji dožive tešku povredu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније