Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 12. 2017. 21:33 >> 21:01

USVOJENA STRATEGIJA

CG teži ka bezbjednijem sajber prostoru

Strategija sajber bezbjednosti za period do 2021. godine, koju je danas usvojila Vlada, nastoji da razvije kompatibilan proces sa zemljama u kojima je ta oblast razvijena, i time stvori preduslov za bezbjedniji sajber prostor u Crnoj Gori, saopšteno je nakon sjednice.

"Ova Strategija nastoji da, kroz jasno definisane strateške ciljeve, razvije kompatibilan koncept sa zemljama koje su razvijene i u kojima je ova oblast prilično razvijena – to su zemlje Evropske unije i NATO- a", kazala je direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost, Milica Janković.

Prema njenim riječima, tako će se stvoriti preduslov za bezbjedniji sajber prostor i u Crnoj Gori.

Janković je kazala da se strateški ciljevi, koji su dati u Strategiji, realizuju se kroz 32 indikatora uspjeha koji su jasno dati i definišu pravce djelovanja, "koji će se kroz aspekte rokova i potrebnih resursa detaljnije razraditi u pratećim Akcionim planovima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније