Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

31. 08. 2016. 19:34 >> 19:14

ŠAVNIK

Uskoro počinje obnova kuće Pekića

Ministarstvo kulture Crne Gore finansijski je podržalo izradu konzervatorskog projekta i prvu fazu sanacije kuće Pekića, porodične kuće književnika Borislava Pekića u Šavniku.

Kako kažu iz Ministarstva, kuća Pekića, koja se nalazi na teritoriji opštine Šavnik, potencijalno je kulturno dobro, a u procesu izrade je i detaljan elaborat o procjeni njene kulturne vrijednosti. 

Ministar kulture, Pavle Goranović, posjetio je prethodne godine kuću Pekića, kada je i iniciran rad na njenoj sanaciji, pa je ovaj objekat postavljen na listu prioriteta za ulaganje, s obzirom na njen visok potencijal kao kulturnog dobra, podsjećaju iz Ministarstva. 

Ministarstvo kulture je, stoga, finansiralo izradu konzervatorskog projekta i iz ovogodišnjeg budžeta izdvojilo finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za sanaciju kuće Pekića. 

Početak radova na sanaciji kuće Pekića očekuje se naredne sedmice. Predviđeni rok za izvođenje radova na ovom objektu je 60 dana. Nakon završetka radova, Opština Šavnik će dobiti prostor namijenjen brojnim kulturnim sadržajima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније