Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

B.Č.J.

14. 03. 2024. 18:31 >> 18:31
Čitaj mi:

vlada naložila iseljenje

SDT u staroj zgradi Vlade za dva do tri mjeseca

Vlada Crne Gore zadužila je nadležne organe da preduzmu sve neophodne aktivnosti kako bi se u predviđenom roku obavilo iseljenje državnih organa iz stare zgrade Vlade i taj objekat ustupio na korišćenje Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Za zakup novih prostorija, kako se navodi u saopštenju, potrebno je dva do tri mjeseca a do kraja godine za tu svrhu potrebno je 160.000 eura.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o iseljenju državnih organa koji su smješteni u staroj zgradi Vlade.

Budući da, kako se navodi u saopštenju, ne postoje adekvatne prostorije u svojini države koje bi mogli ustupiti institucijama koje su trenutno smještene u staroj zgradi Vlade, u Informaciji je precizirano da je za potrebe zakupa prostorija u koje bi se dislocirale sve navedene institucije neophodno cca 20.000 eura na mjesečnom nivou (pri cijeni zakupa od 14€/m² bez uračunatog PDV-a).

"S obzirom na to da je potrebno vrijeme za pronalazak novih prostorija i fizičko preseljenje i da je u pitanju vremenski okvir od dva do tri mjeseca, za zakupe do kraja tekuće godine je neophodno obezbijediti 160.000 eura", navodi se u saopštenju Vlade.

U tom kontekstu, Vlada je donijela više zaključaka kojima su nadležni organi zaduženi da preduzmu sve neophodne aktivnosti iz svojih nadležnosti kako bi se u predviđenom roku obavilo iseljenje državnih organa koji su smješteni u staroj zgradi Vlade.

"Na taj način će se konačno obezbijediti uslovi za realizaciju zaključka Vlade kojim je objekat stare zgrade Vlade dat na korišćenje Specijalnom državnom tužilaštvu", zaključuje se u saopštenju nakon današnje sjednice Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније