Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Mira Rovčanin, Radio CG

09. 08. 2024. 07:47 >> 07:48
Čitaj mi:

MEDITERANSKE IGRE U LIBIJI

Nikšićanki Bojani Goranović bronza na takmičenju u e-sportu

Istorijski rezultat za Crnu Goru u e-sportu. Nikšićanka Bojana Goranović osvojila je treće mjesto na Mediteranskim e-sport igrama u Libiji. Osvajanje medalje i predstavljanje Crne Gore na takmičenju koje je okupilo učesnike iz dvadesetka zemalja, kaže Bojana za Radio Crne Gore, velika je čast i nezaboravno iskustvo.

Crna Gora prvi put može se pohvaliti medaljom u e-sportu. U grad pod Trebjesom, sa ponosom je donosi Bojana Goranović. Treće mjesto u simulaciji fudbala došlo je, kaže, neočekivano.

Prve utiske nakon dodjele nagrade prepričava za Radio Crne Gore iz daleke Libije.

"Još uvijek sam pod utiskom i još uvijek nijesam svjesna šta se zapravo desilo. Velika mi je čast što sam donijela medalju svojoj zemlji. Konkurencija je bila jaka. Nijesam očekivala ovakav plasman s obzirom da sam tek počela da igram ovu igricu", kaže Bojana.

E-fudbal je igrica koja vjerno rekreira stvarne utakmice i zahtjeva posebne vještine.

"Akcenat je na akciji, strategiji i brzom reagovanju. Igra zahtjeva visok nivo koncentracije, preciznosti i brzih odluka što je čini izuzetno dinamičnom i izazovnom. Učešće u ženskoj kategoriji je poseban izazov. Žene su jako rijetke u e-fudbalu, ali to nas čini još konkurentnijim i odlučnijim da pokažemo svoje vještine", porčuje Bojana.

Do e-fudbala dovela je ljubav prema video igricama, koje su rekreacija i hobi za Bojanu, inače profesoricu razredne nastave koja odrađuje pripravnički u jednoj nikšićkoj osnovnoj školi.

"Oduvijek sam imala afiniteta prema igricama sličnog karaktera, što me je dovelo do ovog turnira. Ljubav prema fudbalu razvila se iz strasti prema video igricama. Krenula sam naravno amaterski i uvidjela da imam potencijala za nešto više“, kaže Goranović.

Takmičenje u Libiji prvo je izdanje Mediteranskog prvenstva u e-sportu, tačnije u e-fudbalu i takenu. Učestvuju takmičari iz davdesetak zemlja Evrope, Azije i Afrike.

"Takmičenje traje tri dana, dok ćemo mi biti ovdje pet dana. Moram reći da mi je jako drago što sam došla, jer je atmosfera sjajna. Sve je odlično organizovano i ljudi su veoma ljubazni, naravno i zbog novih poznanstava i druženja. Zahvalila bih se Savezu elektronskih sportova Crne Gore koji mi je omogućio da se takmičim i doživim ovako nezaboravno iskustvo“, ističe Goranović.

Crnu Goru u Libiji, pored Bojane, predstavljaju u e-fudbalu Rade Pavićević koji se ranije plasirao i za svjetsko prvenstvo u Saudijskoj Arabiji, a u takenu Nevena Marković i Aldin Taljanović i za sada se dobro plasiraju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније