Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

T.S.

11. 07. 2024. 13:50 >> 13:50

politička kriza

Opet nije završena sjednica SO Berane

Sjednica SO Berane koja je po hitnom postupku započeta 25. juna, nije ni danas završena jer je odbornički klub Demokrata zatražio pauzu.

Odbornicima i novinarima nije rečeno koliko će pauza trajati, da bi nakon četrdeset minuta predsjednik SO Milos Rmuš ušao u salu i novinarima polu formalno rekao da će biti obaviješteni o nastavku, a da to neće biti danas.

Neposredno nakon toga vratili su se sedam odbornika SNP koji su ostali da čekaju u praznoj sali.

Time politička kriza oko rotacije na mjestu predsjednika opštine i predsjednika SO između NSD i Demokrata nije još okončana.

Demokrate se pozivaju na to da je dosadašnji predsjednik Vuko Todorovic (NSD) ostavku dao 13. juna, i tumače da imaju rok do 13. jula u ponoć da obave rotaciju i imenuju Damjana Ćulafića (Demokrate) za predsjednika.

Rotaciji se, međutim, iz razloga koje nisu saopštili, protive dva odbornika vladajuće koalicije, jedan NSD i drugi i PzP. NSD je sinoć saopštila da je isključila iz partije odbornika Miodraga Djukića, ali on do sada nije vratio mandat. Većinsku koaliciju čine NSD, Demokrate, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Berane sad sa 19 odbornika.

U opoziciji nakon lokalnih izbora 2022. godine su DPS sa 9 i SNP sa 7 odbornika. Parlament broji 35 odbornika i za većinu je potrebno 18.

Predstavnici opozicije uputili su poziv Vladi i ministarstvu javne uprave da hitno reaguju i prekinu krizu, za koji su kazali da traje 57 dana.

Opština Berane trenutno nema predsjednika, kao ni potpredsjednike. Ćulafić je ranije dao ostavku da bi preuzeo mjesto predsjednika, dok je drugom potpredsjednik Mladenu Premoviću (Berane sad) mandat po automatizmu prestao ostavkom predsjednika opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније