Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.V. [ Radio Tivat ]

14. 06. 2024. 19:34 >> 19:34

TIVAT

Zbog kršenja odluke o zabrani gradnje 20 prijava

Tokom posljednje dvije nedelje, komunalni inspektori i policija su na području opštine napisali oko dvadeset prijava za nepoštovanje Odluke o zabrani gradnje, izjavio je Krsto Pejović, sekretar za inspekcijski i komunalni nadzor u Opštini Tivat.

Od ukupnog broja prijava, 14 se odnosi na pravna lica koja su sankcionisana sa 530 eura, dok je za fizička lica kazna 30 eura.

Na osnovu informacija od turističkih poslenika o ranijem bukingu, opština je odlučila da Odluka o zabrani gradnje ove godine stupi na snagu prvog juna, ranije nego prethodnih godina, i traje do 15. septembra. Zbog toga su se mnogi investitori, u skladu sa svojim već utvrđenim planom rada, obratili predsjedniku opštine i Sekretarijatu za inspekcijski i komunalni nadzor.

„Mnogi investitori su planirali svoje radove, neki su obezbijedili i radnu snagu iz drugih država, platili građevinski materijal. Na njihov zahtjev, predsjednik opštine im je dozvolio da završe planirane obaveze kako ne bi pretrpjeli gubitke“, rekao je Pejović za Radio Tivat.

U Sekretarijatu očekuju da će ovih dana ti radovi biti završeni i da će svaki objekat biti konzerviran, osim objekata od vitalnog značaja koje je Vlada Crne Gore stavila kao prioritete. To su kompleks na lokaciji bivšeg hotela Tivat, naselje Boka Place u Porto Montenegru, kao i objekat osnovne škole u Radovićima.

Odluka o zabrani gradnje se sprovodi na području Crnogorskog primorja, ne samo u Tivtu. U opštini i resornom sekretarijatu smatraju da je odluka validna i ispravna, kazao je Pejović, komentarišući primjedbe da je odluka nezakonita.

"Ipak smo mi turistička destinacija i nelogično je da se radi, buši i da cirkulišu kamioni, dok očekujemo dolazak turista na odmor i provod u našem gradu. Najave za ovogodišnju sezonu su dobre, u Crnoj Gori se očekuje 15 odsto više turista nego prethodne godine. Slično očekujemo i na našoj rivijeri“, istakao je Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније