Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J. [ Nevenka Macan, TVCG ]

22. 04. 2024. 20:17 >> 20:19

uslovnija za učenike

Osnovna škola “Njegoš” postaje energetski efikasna

Jedan od načina da se doprinese zaštiti životne okoline je i korištenje obnovljivih izvora energije. Osnovna škola "Njegoš" u Kotoru u potpunosti funkcioniše po tom principu. Na sličan način u proteklom periodu obnovljene su i druge školske i zdrastvene ustanove u Crnoj Gori.

Sa novim krovom i sistemom grijanja, fasadom, prozorima i vratima, uz potpuno nov izgled sportske sale i igrališta, te čak i novim prostorom za učionicu na otvorenom, Osnovna škola "Njegoš" nije samo mnogo uslovnija za učenike i nastavnike, nego će se za njihov boravak trošiti manje energije.

"Kroz ovaj zajednički program dva ministarstva ideja nam je da zaista napravimo ono što često volimo reći od škole, topli dom, a s druge strane da ukažemo upravnicima na značaje energetske efikasnosti. Mislim da su ovi uzrasti-  osnovci, ovako da kaže, najbolje i najplodnije tlo da se usvoje neki principi energetske efikasnosti", kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović. 

"Osim ovog objekta, u prethodnoj fazi je izvršena potpuna rekonstrukcija ekonomsko-ugostiteljske škole u Nikšiću, kao i gimnazije 25. maj u Tuzima. Već je planirano da u narednom periodu, nadam se već od juna mjeseca, krenemo sa rekonstrukcijom sedam novih škola širom Crne Gore", istakla je Jakšić - Stojanović. 

Otkada su prošlog ljeta počeli radovi, bilo je dosta izazova - online nastava, probijanje rokova, ali sada su svi zadovoljni.

"Nastavnici, učenici, njihovi roditelji, imali su strpljenje... Za upravu je bilo izazovno raditi pet različitih rasporeda, kombinovati prvu i drugu i treću negdje smjenu, koristiti područno odjeljenje u Škaljarima", kazala je direktorica OŠ Njegoš Tamara Radonjić.

Oko 900 osnovaca Kotorske škole Njegoš od sledeće školske godine dobiće kao i svi učenici i predškolci u Crnoj Gori i novi inventar. Tender za nabavku potpisan je danas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније