Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Џенана Куч, ТВЦГ

23. 11. 2023. 20:20 >> 20:21

ŠTETA OGROMNA

Slike pustoši u rožajskim naseljima nakon poplava

U Rožajama je danas situacija značajno povoljnija. Nivo vode u rijekama je opao, no šteta koja je nastala na objektima i dijelu putne infrastrukture je ogromna. Brojne porodice su evakuisane iz svojih domova.

U rožajskim naseljima žive su slike pustoši koje je za sobom ostavila vodena bujica. Posljedice poplave najviše su pogodile kategorije stanovništva sa najnižim primanjima.

Halit i Refika Kurpejović ostali su bez pokućstva za koje su cijeli život radili.

"Četrdeset godina sam se mučila i ništa nijesam iznijela, ni kašiku jednu", kazala je Refika Kurpejović.

Desetak porodica evakuisano je iz svojih domova i smješteno kod komšija i rodbine. No, danas nijesu imali gdje da se vrate.

"Sve nam je uništeno, kao što vidite, sve nam je za deponiju. Izbacili smo stvari, imamo još da izbacujemo. Djeca su nam kod komšija, komšije nam izlaze u susret", kazala je Edisa Ademagić.

"Mene su pozvali, ja sam potrčao odmah. Uzeo sam dijete u naručje, doveo sam ih kod moje kuće. Dalje smo se angažovali, da ih izvadimo iz poplava, takoreći da ih spasimo", poručio je Rifo Kurpejović.

Ispod kuće Esme Nurković u naselju Hurije otvorilo se klizište. Ni ona ne smije nazad pod svoj krov.

"Sama sam tu, čitavu prvu noć nisam spavala", kazala je Esma Nurković.

Radnici Službe za zaštitu i spašavanje izvukli su jednu osobu iz rijeke. Pomagali su i porodicama na nekoliko lokacija.

"Za sreću, te porodice bile su samo zarobljene. Nije na njih djelovala sila vode da ih odnese i u tom smislu smo izvršili evakuaciju, na ih prebacimo na suve terene sa našim vozilima i specijalnom opremom", kazao je iz Službe za zaštitu i spašavanje Opštine Rožaje Ismet Ganić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније