Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ T.S. ]

08. 06. 2023. 16:01   >>  16:01

DRŽAVNA SMOTRA U BERANAMA

Učenik iz Danilovgrada najbolji recitator

Pobjednik VIII Državne smotre racitatora, koja je održana u Beranama, u kategoriji osnovnih škola – mlađi uzrast je Tihan Vukićević iz Danilovgrada. Drugo mjesto pripalo je Hani Kurtović iz Budve, a treće Eleni Drašković iz Mojkovca.

Beranka Ana Janjušević osvojila je prvu nagradu u kategoriji srednji uzrast od VI – IX razreda, drugi je Ilija Bjelanović iz Bara, a treća Milica Kankaraš iz Nikšića.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto pripalo je Sari Bulatović iz Budve. Drugo mjesto osvojio je Dušan Bulatović iz Nikšića, dok je treća bila Maša Milićević iz Berana.

Na Smotri je nastupilo 57 najboljih mladih recitatora, pobjednika školskih i opštinskih takmičenja iz 20 crnogorskih gradova.

Takmičenje je pratio tročlani žiri u kojem su bile prof. dr Sonja Tomović – Šundić, redovna profesorica na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, Žana Gardašević – Bulatović, glumica CNP – a i Gordana Sarić, pjesnikinja i profesorica francuskog jezika.

Svi učesnici Smotre dobili su diplome, dok je za najbolje Centar za kulturu obezbijedio vrijedne knjige, kao i novčane nagrade.

Organizator VIII Državne smotre recitatora je JU Centar za kulturu Berane, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Berane.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније