Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

08. 06. 2023. 17:14 >> 17:25
1

PROTEST U KAMENARIMA

Dvosatna blokada trajekta, radnici Instituta ne odustaju od zahtjeva

Radnici Instituta "Dr Simo Milošević" blokirali su danas na dva sata prilaz trajektu Kamenari-Lepetane sa novske strane. Poručuju da neće odustati, te da će radikalizovati proteste ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune.

Radnici tokom blokade nijesu dozvolili da niko siđe s trajekta.

Predsjednik Odbora direktora "Morskog dobra", Blažo Rađenović, zamolio je radnike Instituta da dozvole putnicima i vozilima da se iskrcaju sa trajekta. Oni su to odbili, poručivši da sa njim ne žele da razgvaraju.

Predsjednica sindikata radnika, Marija Obradović, ponovila je zahtjeve radnika i poručila još jednom da traže hitno rješenje za njihov status. 

"Još 8. maja smo tražili avans od 1, 2 miliona, a dobili smo 600.000 eura u ponedjeljak. Podsjećam da smo prethodni avans koji smo dobili odradili za dva mjeseca. Osnovni razlog što smo danas ovdje je to što u Vladi ne shvataju ovo sve ozbiljno. Institut i trajekt su žile kuacavice Herceg Novog. U trajekt se posljednjih mjeseci uližilo više od deset miliona, dok u Institut, koji se bavi zdravstvenom djelatnošću, zdravstvenim turizmom i medicinskom rehabilitacijom, nije uložen ni jedan euro pomoći", kazala je Obradović.

Rađenović je kazao da turisti, koji su takođe pogođeni blokadom trajekta, ne razumiju unutrašnji problem. Istakao je i da je danas izgubljeni novac od pazara trajekta trebalo da se slije u budžet svih građana, pa i samih radnika. 

"Mislim da bismo trebali da pokažemo  malo više razumijevanja", poručio je Rađenović, ističući da maksimalno podržava ne samo radnike Instituta, već sve obespravljene radnike u Crnoj Gori.

Zaposleni u Institutu zahtijevaju da im se isplate zaostale zarade, pola martovske, aprilska i majska plata, da se potpiše kolektivni ugovor.

Takođe, traže da se nađe rješenje za dalje poslovanje Instituta, kako više ne bi bilo neizvjesnosti u isplatama zarada.

Radnici su prije tri dana primili februarske zarade. Fond za zdravstveno osiguranje uplatio je avans u iznosu od 600.000 eura, ali zbog blokade računa po tužbama radnika novca je bilo dovoljno za samo jednu od četiri zaostale zarade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније