Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Б.Б.

18. 05. 2023. 19:14 >> 19:15
1

POTPISAN UGOVOR

Počinje višemilionski posao izgradnje autobuske stanice u Herceg Novom

Opština Herceg Novi potpisala je ugovor sa konzorcijumom "Entex" koja će graditi autobusku stanicu u Herceg Novom. Pripremni radovi počinju u narednih desetak dana, a dinamičniji od septembra. Vrijednost projekta je 4,7 miliona eura bez PDV-a.

Predsjednik opštine Stevan Katić je kazao da Herceg Novi godinama čeka na novu autobusku stanicu kakva dolikuje turističkom gradu, a sada su se konačno stekli uslovi da radovi i počnu.

"Potpisali smo ugovor sa izvođačem radova - konzorcijumom Entex grupacije, konačno je završena sva tenderska procedura, urađena dokumentacija, tako da su se stvorili svi preduslovi za početak izvođenja radova. Imenovan je nadzor, a to je firma Oliver ing iz Budve. Dogovor je da u narednih desetak dana počnu pripremni radovi koji neće ometati odvijanje turističke sezone, jer će na tom terenu biti mnogo iskopa. Dinamičniji radovi planirani su u drugoj polovini godine", najavljuje Katić.

Kako je istakao, taj dio grada od septembra će biti veliko gradilište.

"Uskoro ćemo izabrati i najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju pristupne saobraćajnice vrijednosti oko 600.000 eura, a očekujem da i ti radovi počnu u septembru. Tender je završen, u toku je vrednovanje ponuda. Rok za završetak izgradnje autobuske stanice je 20 mjeseci, a pristupne saobraćajnice šest mjeseci", kazao je Katić.

Sredstva su opredijeljena kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore, a Opština Herceg Novi je potpisala ugovor sa Upravom za kapitalne projekte kojim se obavezala da sprovede proceduru tenderskog postupka.

Projekat je uradila Agencija za izgradnju i razvoj grada i podrazumijeva izgradnju stanične zgrade i trga sa pripadajućim parkingom i saobraćajnicom, na parceli u neposrednoj blizini Jadranske magistrale.

Kompleks je projektovan kao jedinstvena funkcionalna cjelina koja se sastoji od objekata u zoni autobuske stanice, autobuskog prostora i perona, kao i zone staničnog trga, a svi sadržaji međusobno su povezani u ambijentalnu cjelinu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније