Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Д.К./А.М./Б.Ч.Ј.

08. 10. 2022. 00:21   >>  09:46

TRAGEDIJA U KANjONU TARE

Stradala majka, jedno dijete izvučeno iz provalije, za dvoje se traga

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Mojkovac - Đurđevića Tara stradala je J.V. (27), jedno maloljetno dijete izvučeno je živo iz provalije a za dvoje se traga. Te infrmacije saopštene su Portalu RTCG iz Uprave policije.

Iz još neutvrđenih razloga vozilo u kome je bila sa troje svoje maloljetne djece sletjelo je u kanjon.

Potraga za još dvoje djece trajala je do kasno u noć i biće nastavljena ujutru.

U akciji su učestvovali pripadnici Službe zaštite sa Žabljaka i Gorske službe spasavanja a na licu mjesta bili su prisutni btojni prijatelji, komšije i rodbina koji su samoinicijativno željeli da čamcima nastave potragu.

Nesreća se, kako su kazali iz policije, dogodila u 16 sati i 59 minuta u mjestu Splavište kada je automobil sletio sa puta u rijeku Taru. 

Na mjestu nesreće bila je i dežurna tužiteljka u pljevaljskom osnovnom državnom tužilaštvu Sanja Golubović. 

"Oko 17:30 časova kao dežurna tužiteljka ODT Pljevlja obaviještena sam od službenika policijske stanice Žabljak da je došlo do slijetanja jednog vozila u kanjon rijeke Tare. Izašla sam na lice mjesta sa ekipom za uviđaj. Zatekli smo vozilo koje je već bilo u kanjonu rijeke Tare, vozilom je upravljala ženska osoba koja je stradala. U vozilu se nalazilo troje djece. Jedno dijete je izvučeno iz kanjona Tare i prevezeno do Opšte bolnice u Pljevljima radi ukazivanja pomoći dok se za dvoje djece i dalje traga", rekla je Golubović za TVCG. 


Vozilo je mojkovačkih registarskih oznaka a udes sa tragičnim posljedicama se desio kod trećeg tunela od mosta na Tari u pravcu Mojkovca.

Na terenu su i pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore."Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore na poziv OKC 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a, krenuli u spasilačku akciju u Kanjonu Tare, rejon Splavište. Po informacijama sa kojima raspolažemo na pomenutoj lokaciji došlo je do saobraćajne nesreće", navodi se na FB stranici GSS-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније