Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B. ]

07. 08. 2023. 15:27 >> 21:51

O BOMBI ISPRED KUĆE ĐURIČKOVIĆA

UIKS: Aktivirana eksplozivnoj naprava velike razorne moći

Eksplozivna naprava bačena je jutros oko četiri sata na kuću šefa smjene u Zatvoru za kratke kazne u Spužu Gorana Đuričkovića. Kako ističu u Upravi policije, napravljena je materijalna šteta, nije bilo povrijeđenih. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija kažu i da je riječ o eksplozivnoj napravi velike razorne moći imajući u vidu da su pričinjena znatna oštećenja, kako na toj kući, tako i na okolnim objektima.

Podsjetimo eksplozivna naprava aktivirana je jutros oko četiri sara u dvorištu kuće šefa smjene u Zatvoru za kratke kazne u Spužu. 

Pomoćnik direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Nebojša Janković, kazao je da je u 4.05 aktivirana naprava ispred kuće Đuričkovića.

"Koliko se može vidjeti sa lica mjesta, aktivirana je eksplozivna naprava veće razorne moći koja je nanijela veću materijalnu štetu na kući Đuričkovića i okolnim objektima, odnosno kućama u neposrednoj blizni", rekao je Janković nakon obilaska lica mjesta.

Janković je kazao da su u trenutku eksplozije u kući bili Đuričković, njegova supruga, njihovo dijete i još jedan maloljetnik.

"Došlo je do oštećenja i na prostojima u kojoj su oni boravili, srećom, niko nije povrijeđen, ali ta činjenica zabrinjava", rekao je on.

UIKS: Nadležni da u što kraćem roku rasvijetle slučaj

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija su pozvali nadležne organe da u što kraćem roku rasvijetle slučaj aktiviranja eksplozivne naprave ispred porodične kuće njihovog zaposlenog Gorana Đuričkovića. 

U saopštenju UIKS-a preciziraju da je oko 4.05 sati aktivirana bomba ispred kuće Đuričkovića, koji obavlja poslove šefa smjene u Zatvoru za kratke kazne.

“U vrijeme aktiviranja eksplozivne naprave, osim imenovanog i njegove supruge, u kući su se nalazila i dva maloljetna djeteta. Imajuću u vidu da su pričinjena znatna oštećenja i velika materijalnu šeta, kako na porodičnoj kući Đuričkovića, tako i na okolnim objektima, može se zaključiti da se radilo o eksplozivnoj napravi velike razorne moći”, ističu iz UIKS-a.

Kako ističu o velikoj razornoj moći aktivirane eksplozivne naprave, svjedoči činjenica da su ozbilina oštećenja nastupila u unutrašnjosti kuće, između ostalog, i u sobi u kojoj su se nalazila djeca čiji su životi tom prilikom bili direktno ugroženi.

Menadžment Uprave za izvršenja krivičnih sankcija, odmah po saznanju za navedeni događaj, došao je i ponudio potrebnu pomoć službeniku Đuričkovicu, navode u saopštenju.

“Pozivamo nadležne državne organe, Upravu policije i Državno tužilaštvo da preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja u što kraćem roku, a radi zaštite službenika Đuričkovića i njegove porodice”, poručuju iz UIKS-a.

Podsjećaju i na ranije napade na službenike Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kojima su takođe bili ugroženi njihovi i životi članova njihovih porodica, kao i njihova imovina.

“Sa ciljem zaštite bezbjednosti svih službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji obavljaju specifične i kompleksne poslove, članova njihovih porodica i imovine smatramo da je neophodno ispitati sve okolnosti ovih napada, utvrditi motive i otkriti nalogodavce i izvršioce”, zaključuje se u saopštenju UIKS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније