Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

10. 06. 2023. 17:38 >> 17:39

UPRAVA POLICIJE

Kolašin: Pokušao da spriječi policiju da obavi pretres kuće, pronađeno oružje

Kolašinska policija oduzela je više komada oružja i municije iz porodične kuća M.L. (61) iz te opštine.Kako je saopšteno iz Uprave policije M.L. je sprečavao službenike Uprave policije da obave pretres stana i drugih prostorija koje koristi.

"Sa svim je upoznat tužilac po čijem je nalogu M.L. (61) pregledan od strane ljekara specijaliste, a zatim je po odluci ljekara, upućen u odgovarajuću ustanovu. Protiv M.L. (61) je po nalogu tužioca podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je M.L. prilikom prilaska policajaca, njegovoj kući, reagovao tako što nije dozvolio da policijski službenici uđu u unutrašnjost kuće i obave pretres po naredbi suda.

"Osim toga, svom bratu M.L. (57) je kazao da uđe u kuću i zaključa vrata. Sa događajem je upoznat tužilac po čijem su nalogu preduzete dalje mjere i radnje u cilju realizacije izdate naredbe. Radi obezbjeđenja lica mjesta na lokaciju je upućen i određeni broj policijskih službenika koji nisu bili angažovani na samoj radnji pretresa kuće. U međuvremenu uslovi za izvršenje radnje pretresa više nijesu postojali, budući da je nastupilo večernje doba dana, te je u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, odlučeno da se radnja pretresa odloži do danas, dok je dio policijskih službenika koji je bio raspoređen na obezbjeđenju lica mjesta, ostao da izvršava svoje radne zadatke".

Iz Uprave policije je pojašnjeno da je jutros oko 6.20 časova M.L. obavio razgovor sa načelnikom kolašinske policije, te je nakon toga, u prisustvu vlasnika, obavljen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi.

"Pronađena je automatska puška sa metkom u cijevi i 26 komada municije u okviru, 166 komada municije za automatsku pušku, 19 komada municije kalibra 7.9 mm, 33 komada municije kalibra 3x57 magnum, jedan metak za pištolj, kao i 19 komada municije za lovačku pušku, nož i dvije gas maske. Osim toga, od njegovog brata M.L. (57) oduzet je pištolj Zastava-Para, kalibra 9 mm sa oružnim listom", navodi se u saopštenju policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније