Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

09. 06. 2023. 17:26 >> 17:26

DRŽAVLjANIN BiH

Njemačka izručila Todorovića BiH, nabavljao kokain za "škaljarce"

Bosansko hercegovački državljanin Milivoje Todorović izručen je iz Njemačke toj zemlji, a na teret mu se stavlja da je nabavljao kokain za sami vrh Škaljarskog klana.

U saopštenju Tužilaštva BiH stoji da su policijski službenici Sudske policije BiH, u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, na aerodromu Sarajevo, preuzeli osumnjičenog Todorovića kojeg su pravosudne i policijske institucije Njemačke izručile pravosuđu BiH.

"Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na temelju potjernice u novembru prošle godine, uhapšen je u Frankfurtu", navode iz Tužilaštva BiH.

Njemu se na teret stavlja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku kokaina, koji je sa područja Južne Amerike, transportovan u evropske zemalje, te nakon toga krijumčarena prema zemljama Zapadnog Balkana.

"Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pokrenuće aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog", navodi se u saopštenju.

Kako su „Nezavisne novine“ ranije pisale, on se sumnjiči da je kokainom snabdijevao sami vrh Škaljarskog klana, ali i grupe širom svijeta koje su naslonjene na taj ozloglašeni klan.

Kako su tada rekli izvori „Nezavisnih novina“, Todorović je u kriptovanim aplikacijama pronađen kao kontakt Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića koji su hapšeni u akciji „Transporter“.

Izvor je dodao je MUP Srpske tu odigrao ključnu ulogu jer je godinu dana raskrinkavao sve ono za šta se tereti Todorović, odnosno od perioda kada je izvedena akcija „Transporter“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније