Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. / M.T. ]

08. 06. 2023. 13:05 >> 13:29

DOSTAVLjENA VIŠEM SUDU

SDT podigao optužnicu protiv Saše Čađenovića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo je danas Višem sudu optužnicu protiv bivšeg specijalnog tužioca Saše Čađenovića, potvrđeno je Portalu RTCG.

Podsjećamo, sjutra ističe rok dok kada je SDT bio zakonski u obavezi da podigne optužnicu.

"Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminla, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv okrivljenog specijalnog tužioca S.Č., zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i šest krivičnih djela zloupotreba službenog položaja", saopšteno je iz SDT-a.

 U optužnici je predloženo da se okrivljenom produži pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstava i da će ometati krivični postupak uticanjem na saučesnike.

Čađenović je uhapšen u decembru prošle godine, zbog sumnje da je na funkciji koju obavlja počinio krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije i šest krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja.

Uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Sumnja se da je krivična djela za koja se tereti počinio od sredine 2020. do 2022. godine, i u tom periodu postao pripadnik kriminalnog kavačkog klana.

Okrivljenom se stavlja na teret i da je u određenom krivičnom predmetu odredio sudskog tumača za engleski jezik da izvrši pisani prevod pojednih dokaza, za šta nije postojala potreba u postupku i tako joj pribavio imovinsku korist u visini nagrade za izvršeno prevođenje.

Advokat Čađenovića, Lazar Aković, saopštio je ranije da njegov branjenik negira izvršenje krivičnih krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније