Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ rtcg.me ]

13. 05. 2023. 07:15 >> 07:20
1

JEMSTVO PRIHVAĆENO

Umjesto u ćeliji Kvon završio u luksuznom stanu

Osnovni sud u Podgorici prihvatio je jemstvo od po 400.000 eura okrivljenim državljanima Južne Koreje Do Kvonu i Hon Čand Junu i odredio da se, po uplati novca, puste na slobodu. Južnokorejski mediji prenose da se lokalno tužilaštvo usprotivilo puštanju na slobodu Kvona. Tvrde i da će Kvon, optužen u SAD i Južnoj Koreji za prevaru od 40 milijardi dolara, umjesto u ćeliji zatvora u Spužu završiti u luksuznom stanu. 

Sud je dvojici optuženih odredio mjera nadzora - zabrana napuštanja stana, koju će izvršiti policija.

"Ukoliko okrivljeni pobjegnu ili prekrše mjeru nadzora, jemstvo propada i unosi se u poseban razdjel budžeta za rad sudova", navodi se u saopštenju.

Korejski državljani terete se da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave u Crnoj Gori. 

Do Kvon je šire poznat kao “kralj kriptovaluta”, a za njim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog prevare teške 40 milijardi dolara.

On i njegov saradnik uhapšeni su tokom marta, dok su sa podgoričkog aerodroma pokušavali privatnim avionom da odlete u Dubai.

Nadlaženi organi su tada zvanično saopštili da je u Crnoj Gori boravio s lažnim dokumentima.

Ministar pravde Marko Kovač 29. marta kazao je da ekstradiciju uhapšenih zahtijevaju Južna Koreja, ali i Sjedinjene Američke Države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније