Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Марко Терзић [ TVCG ]

12. 05. 2023. 19:54 >> 19:57
2

SUĐENjE ZA UBISTVO SLAVOLjUBA ŠĆEKIĆA

Slavica Šćekić: Lazović i Golubović pomogli počiniocima, otkud Boreti policijska značka?

U Apelacionom sudu održan je pretres povodom ubistva policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Optuženi u ovom slučaju negirali su krivicu, a sud je odbio predlog odbrane da im se ukine pritvor. Sestra ubijenog Šćekića, Slavica Šćekić, saopštila je da u cijelom procesu vidi opstrukcije zbog, kako navodi, osoba koje su povezane s vrhom nekadašnje vlasti.

Ljubo Bigović, Saša Boreta, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić, ponovo su bili pred sudom zbog ubistva Slavoljuba Šćekića. Ovog puta pred Apelacionim do kog je stigao maratonski proces koji godinama prati mnogo toga – od osuđujućih presuda do njihovih ukidanja.

"Očigledno je da postoji negdje opstruckija upravo zbog lica koji su povezani s vrhom nekadašnje vlasti. Konrketno opet ponavljam, po hiljadu puta ponaljam da je nalogodavac ubistva mog brata Milo Đukanović. To što neko nema hrabrosti da pokrene optužnicu protiv njega to je već neka druga stvar", kazala je sestra ubijenog, Slavica Šćekić.

Kao i na početku, optuženi su negirali krivicu ali se, kaže njihov advokat,nijesu izjašnjavali o presudi koja je, kako navodi, ukinuta, a smatra i da jepretres trebalo da se održi pred višim, a ne apelacionim sudom, koji je prošlegodine predmet vratio na ponovno suđenje.

"Za mene jedno potpuno pravno nemoguća situacija. Jer je odluka Apelacionog suda i dalje važeća niko je nije stavio van snage. Ona glasi kako glasi, da se ukida presuda Višeg suda u Podgorici i da treba ponoviti suđenje", kazao je Dragoljub Đukanović – advokat odbrane.

Ono što nije ukinuto je pritvor. Dok odbrana smatra da okrivljeni više ne treba da budu u Spužu, Šćekićeva ima drugačiji stav.

"Iz razloga što se jedan od okrivljenih, odnosno izvršilac ubistva moga brata (Milan) Čila Šćekić krio tri godine u Holandiji. Da je nevin, zašto bi se krio, neko ko je nevin nema čega da se plaši", kazala je Slavica Šćekić.

"Dva puta u Strazburu smo uspjeli sa pritužbama koje su rezultirale presudama Suda u Strazburu u kojima je utvrđena povreda prava Bigovića i drugih i u kojima je utvrđeno da pritvor nepotrebno dugo traje", kazao je Đukanović advokat odbrane.

A dok jedni traže slobodu, drugi iznose ozbiljne optužbe pa i u odnosu na osobe koje nijesu okrivljene.

"Okrivljeni Saša Boreta normalno je nekada bio spoljni saradnik Duška Golubovića i Zorana Lazovića, koji su pomogli izvršiocima ubistva moga brata da se udalje s mjesta zločina. Otkud Saši Boreti policijska značka", pita se Slavica Šćekić.

I nakon više od 17 i po godina, koliko je prošlo od ubistva Šćekića, taj slučaji dalje zaokuplja pažnju javnosti. Šćekić, koji je bio načelnik policijske Uprave za opšti kriminalitet, ubijen je 30. avgusta 2005. godine ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније