Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

27. 03. 2023. 16:26   >>  16:26

OSNOVNI SUD NIKŠIĆ

Radulović osuđen na pet mjeseci zatvora, a Matijašević tri mjeseca uslovno

Ranko Radulović (62) osuđen je na pet mjeseci zatvora, jer je utvrđeno da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti advokatu Srđanu Lješkoviću. Njegov sugrađanin Željko Matijašević (56) kažnjen je uslovno na tri mjeseca. Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Nikšiću, predsuda je donijeta danas.

Njih dvojica su uhapšeni početkom januara jer su prijetili Srđanu Lješkoviću. Iz Uprave policije je tada saopšteno da postoji sumnja da je Radulović izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti advokatu, a Matijašević “zbog istog krivičnog djela izvršenog putem pomaganja”.

“Donijeta je i javno objavljena presuda, kojom je R.R. za navedeno krivično djelo osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, u koju mu se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, i to od 26. januara 2023. godine, pa nadalje i izrečena mu je i mjera bezbjednosti zabrana približavanja oštećenom Lj. S., koja mjera će trajati dvije godine po pravosnažnosti presude, s tim što se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, odnosno vrijeme provedeno u pritvoru, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere”, navode iz Osnovnog suda u Nikšiću.

Okrivljenom M.Ž., za navedeno krivično djelo, izrečena je uslovna kazna od tri mjeseca.

“Istovremeno je određeno da se ista neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine, po pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo. Okrivljenom R.R. sud je nakon donošenja presude produžio pritvor, jer i dalje postoje zakonski uslovi iz člana 448 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku”, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније