Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Libertas press ]

27. 03. 2023. 16:22 >> 16:22

V.D. VDT-A

Begovićevoj dostavljeni izvještaji o policijskoj torturi

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dostavilo je vršiteljki dužnosti vrhovne državne tužiteljke, Tatjani Begović, izvještaj o prijavljenim slučajevima policijske torture, rekao je danas Libertasu rukovodilac ODT-a Duško Milanović.

S obzirom na to da je, kazao je on, riječ o tajnim podacima, nije mogao da otkriva šta je naveo u tom izvještaju.

"Jedino što mogu da vam kažem je da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ništa nije imalo od ovih fotografija koje ste objavili u Libertasu", rekao je Milanović.

Begović je od Milanovića u subotu tražila da joj do ponedjeljka dostavi detaljan izvještaj o prijavljenim slučajevima policijske torture i preduzetim radnjama u tim predmetima. Nakon analize dostavljenih izvještaja, naveli su tada iz VDT-a, biće donijeta odluka o daljem postupanju.

Begović se na to odlučila nakon fotografija koje je Libertas objavio u tekstu “Tortura sa policijskom značkom”, u kojem se navodi da su pripadnici Odsjeka za posebnu operativnu podršku Uprave policije, koji je ukinut u martu 2021, sudeći prema nalazima Europola i transkriptima razgovora nekih od službenika tog sektora, činili, prisustvovali ili su znali da se čine krivična djela torture nad uhapšenim ljudima.

Dan nakon što je tekst objavljen, oglasili su se advokati Damir Lekić i Tatjana Pavličić, kako bi potvrdili da su se na fotografijama prepoznali njihovi branjenici, Stefan Kovač i Jovan Mrvaljević, koji su, tvrde njihovi branioci, 2020. godine bili žrtve brutalne torture rasformiranog odsjeka, na čijem je čelu bio Mirko Banović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније