Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

24. 03. 2023. 15:20 >> 07:07
2

OPERACIJA "VIRTUS"

U Urugvaju zaplijenjeno 400 kilograma kokaina, uhapšena dvojica državljana Crne Gore

Urugvajska policija je zaplijenila više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom "Virtus", i između ostalih, uhapsila dvojicu državljana Crne Gore. To je potvrđeno za "El Observador" iz urugvajske policije.

Droga je stigla iz Bolivije i bila je namijenjena za Evropu, saopšteno je iz Tužilaštva.

Operacija je uključivala racije u Montevideu, San Hozeu i Rio Negru, javio je ranije "Telemundo". U ovu organizaciju bilo je uključeno 18 ljudi različitih nacionalnosti, a trenutno je uhapšeno 15, od kojih su mnogi stranci, objavio je "elobservador.com.uy".

Među tih 15 uhapšenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana, što je "Telemundo" javio, a potvrdili su "El Observadoru" izvori bliski istrazi.

"Balkanski klan je velika mreža organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske", piše u tekstu.

Vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplijenile su četiri vozila.

"Međutim, istraga se nastavlja i u narednim satima bi moglo biti još hapšenja i zapljena. Istragu koja traje pet mjeseci vodi tužilac za narkotike Monika Ferero, navode iz Tužilaštva, gdje su dodali da je riječ o "važnoj organizaciji", piše "elobservador.com.uy". 

Podsjetimo, Evropska komisija ukazala je u izvještaju iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su uhapšeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, u inostranstvu.

U nedavnom izvještaju Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) navedeno je da su kriminalci iz Crne Gore učestvovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, koji su zaplijenile policije širom svijeta od 2017. godine do 2021. godine. 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније