Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.М.

23. 03. 2023. 19:43 >> 19:52
3

POTVRĐEN IDENTITET

Na podgoričkom aerodromu uhapšen kralj kriptovaluta i još jedan državljanin Koreje

Crnogrska policija uhapsila je jednog od najtraženijih bjegunaca, južnokorejskog državljanina Do Kwon, suosnivača i izvršnog direktora Terraform Labs sa sjedištem u Singapuru. Pored njega, uhapšen je još jedan državljanin Koreje Hon Chang Joon.

“Kako je ranije danas saopštio ministar unutašnjih poslova Filip Adžić, lišena su slobode i uz krivičnu prijavu privedena u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici dva državljanina Koreje, Kwon Do Hyeong i Hon Chang Joon zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave”, saopšteno je iz MUP-a.Kako je saopšteno iz Uprave policije, osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Iz MUP-a navode da su oni danas prilikom pasoške kontrole na letu za Dubai upotrijebili falsifikovane putne isprave Kostarike, što je i utvrđeno provjerama Interpola.

"Pregledom prtljaga pronađene su i putne isprave Belgije i Južne Koreje. Provjerama Interpola utvrđeno je da su isprave Belgije falsifikovane", navodi se u saopštenju. 

Navode i da su osumnjičenima, po nalogu ODT-a, oduzeta 3 lap topa i 5 mobilnih telefona."Uvidom u aplikaciju Granica, lica nemaju evidentiran ulazak u Crnu Goru. Za njima je raspisana potjernica od strane NCB Seul-Koreja zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje", navodi se u saopštenju.

Napominjemo, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić ranije danas napisao je na Tviteru da je crnogrska policija lišila slobode lice za koje se sumnja da je jedan od najtraženijih bjegunaca, južnokorejski državljanin Do Kwon, suosnivač i izvršni direktor Terraform Labs sa sjedištem u Singapuru.

 "Nekadašnji “kralj kriptovaluta”, koji stoji iza gubitaka većih od 40 milijardi dolara, lišen je slobode na podgoričkom aerodromu sa falsifikovanim dokumentima, a istog potražuju Južna Koreja, SAD i Singapur", kazao je Adžić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније