Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

ртцг.ме

22. 03. 2023. 19:09 >> 23:14
5

AKCIJA SPO

Uhapšen Dejan Knežević, pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala

U akciji Specijalnog policijskog odjeljenja uhapšen je vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević, potvrđeno je Portalu RTCG. Knežević je osumnjičen za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. U pitanju je nastavak velike operacije SPO-a i SDT-a u kojoj su do sada uhapšeni bivši i sadašnji službenici policije, ali i biznismeni, Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić i Tihomir Adžić.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Kneževića su uhapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. 

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić potvrdio je informaciju o hapšenju. 

"U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Europol, danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D.K.,zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela", rekao je Radonjić. 

Specijalno državno tužilaštvo će, kako je rekao, o daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.

"A posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", kazao je Radonjić. 

Saopštenjem se oglasila i Uprava policije Crne Gore.

"Danas je lišen slobode v.d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević. Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju", navodi se u policijskom saopštenju. 

Dejan Knežević je dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije. Ranije je  rukovodio Odsjekom za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021. godine. Mandat na toj funkciji produžen mu je prije nekoliko sedmica.

U međuvremenu, tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe koja još nije pravosnažna, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA, kojoj se na teret stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Kao vođa ove grupe tereti se crnogorski policajac Ljubo Milović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније