Црна хроника

[ Р.Б. / М.В. ]

03. 03. 2023. 11:52   >>  21:58

ОСНОВНИ СУД

У експлозији бомбе страдао Подгоричанин, девет особа повријеђено

У експлозији бомбе у подгоричком Основном суду погинуо је Младен Булатовић (40) из Подгорице, а девет особа је повријеђено. Како је саопштио Срђан Кораћ из Управе полиције, до експлозије је дошло у 11:35 сати.

"У 11:35 часова добили смо обавјештење да је у згради Основног суда активирана експлозивна направа и да има повријеђених. Утврдили да је смртно страдао М.Б. (40) који је активирао експлозивну направу",  рекао је Кораћ.

Повријеђени су, како је саопштено из полиције, збринути у Клиничком центру. Међу њима је и адвокат Бранимир Вукчевић и двоје запослених у суду. 

"Не би требало да су теже повреде у питању", саопштио је Кораћ новинарима. 

Начелник криминалистичке полиције, Зоран Башановић, саопштио је за ТВЦГ да се још истражује мотив због којег је Булатовић данас активирао бомбу.

Директорица Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ), Љиљана Радуловић, саопштила је да се тој здравственој установи јавило седам особа, од којих је петоро повријеђено. Како је казала, сви су стабилног здравственог стања.  

"Теку све дијагностичке процедуре, како бисмо констатовали повреде. Најзначајније је да су сви стабилних виталних параметара", казала је Радуловић.

У тренутку експлозије, у суду је био велики број људи. 

Одмах након експлозије, сви службеници Основног суда напустили су зграду. 

На лицу мјеста су екипе Хитне помоћи, полиције и ватрогасне. 

"Екипе Управе полиције и надлежних служби су на терену ради вршења увиђаја и обезбјеђења лица мјеста", саопштено је из полиције. 

 

Пратите нас на

Најновије