Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

П.Р.

23. 02. 2023. 18:27 >> 18:28
4

KAŽANEGRA

"Izvinjavam se porodicama Brnović i Peković"

Odbornik Skupštine opštine Budva Mladen Kažanegra izvinio se porodicama Brnović i Peković zbog, kako navodi, postupanja prema njihovim sinovima, dodavši da nije uspio da iskontroliše svoje reakcije na provokacije. Medije je zamolio da zaustave hajku na njega i njegovu porodicu i da dopuste pravedno suđenje.

Kažanegru je budvanska policija uhapsila u ponedjeljak, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - laka tjelesna povreda, koje se dogodilo 19. februara u tom gradu.

Kako je tada saopštila Uprava policije, sumnja se da su M.K., O.K. i N.K., nakon kraćeg verbalnog konflikta fizički napali S.P. i B.B., zadajući im više udaraca po glavi i tijelu, usljed kojih su oštećeni zadobili lake tjelesne povrede.

Njemu je u utorak određeno zadržavanje do 72 sata, nakon što je saslušan u osnovnom kotorskom tužilaštvu. 

Kažanegra se danas obratio javnosti.

"Uvaženi građani i građanke Budve, šira javnosti, kao odgovoran porodičan čovjek imam potrebu da Vam se obratim u svoje lično i ime moje porodice i javno izrazim riječi izvinjenja u odnosu na događaje koji su predhodili. Sa posebnim uvažavanjem prema porodicama Brnović i Peković obatio bih se istim i izvinio za postupanje prema njihovim sinovima. U određenim okolnostima nijesam uspio da iskontrolišem svoje reakcije na provokacije koje su trajale preko sat vremena i odreagovao sam na način zbog kojeg Vam danas i upućujem ove riječi izvinjenja", kazao je Kažanegra.

Kažanegra je kazao da sa indignacijom odbacuje i primisao da ljude, kako navodi, dijeli i o njima sudi po nacionalnoj pripadnosti.

"Među mojim najbližim prijateljima ima Hrvata, Crnogoraca, Albanaca koje izuzetno poštujem i cijenim. Posebno razumijem da je cijelom događaju novu dimenziju dalo prisustvo njihovih majki i uvjeravam Vas da sam bio svjestan te činjenice nikada im ne bih ni prilazio", dodao je Kažanegra.

Ističe da je njegova porodica, zbog svih ovih događaja, kako navodi, ni kriva ni dužna, prošla kroz medijski linč.

"Izvještavanje o ovom događaju prekomjerno je potencirano, nije se poštovala faza izviđaja, prikupljanje informacija i izjave svjedoka, već besomučno i na svim portalima i kanalima objavljivala
moja slika, imena članova moje porodice koji nijesu povezani sa događajem, pravio se pritisak i uticalo na javno mijenje kao da je u pitanju, ne daj Bože, najteže krivično djelo", ističe Kažanegra.

Moli sve medije da zaustave "hajku" na njega i njegovu porodicu.

"Da dopuste pravedno suđenje, nakon kojeg ću dobiti poštenu kaznu za sve što sam uradio, a zbog čega se izvinjavam posebno porodicama oštećenih", rekao je Kažanegra i zaključuje:

"Kajem se zbog počinjenog, posebno imajući u vidu da sam odbornik SO Budva i svjestan sam težine i značaja obavljanja javne funkcije. Ljudski je grišiti, ali i pokajati se."

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније