Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Т.Г.

08. 02. 2023. 18:32 >> 18:44
2

TUŽILAŠTVO

Nema propusta u radu medicinskog osoblja nakon nesreće u tunelu Lokve

Više državno tužilaštvo iz Bijelog Polja utvrdilo je da nema elemenata krivičnog djela kada je u pitanju udes 5. januara ove godine u tunelu Lokve, u kojem je jedna osoba poginula. To je navedeno u saopštenju Višeg tužilaštva, uz tvrdnju da nema propusta u radu medicinskog osoblja na licu mjesta..

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet, nakon što je na portalima i društvenim mrežama objavljen snimak saobraćajne nesreće u tunelu Lokve u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije teško povrijeđene.

Nakon dobijanja svih podataka, iz Višeg tužilčaštva su saopštili da u vezi sa radom jedinice za hitnu medicinsku pomoć, koje su se nalazile na mjestu događaja, nema elemenata krivičnog djela. 

"Po dobijanju svih traženih podataka Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, ocijenilo je da u radnjama medicinskog osoblja Jedinice za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, koje se nalazilo na mjestu događaja, radi ukazivanja ljekarske pomoći, nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju tužilaštva. 

Istakli su da iz nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine nije bilo nesavjesnog liječenja, tj. nije primijenjeno nepodobno sredstvo, nepodoban način liječenja, niti je uopšte nesavjesno postupano.

"Iz nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine proizlazi da prilikom obrade zdravstvenog stanja K.S. nije bilo nesavjesnog liječenja, odnosno tom prilikom nije primijenjeno nepodobno sredstvo, nepodoban način liječenja, niti je uopšte nesavjesno postupano, jer je lice već bilo preminulo kada je medicinska ekipa stigla na mjestu saobraćajne nezgode. Smrt K.S. nije u nikakvoj vezi sa ljekarskim radom već je isključivo posljedica povreda nastalih u saobraćajnoj nezgodi", istakli su iz VDT-a. 

Podsjetimo, u saobraćnoj nesreći koja se dogodila petog januara u tunelu Lokve poginuo je S. K. (29) iz Rožaja, a dvije odobe su teško povrijeđene. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније