Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

20. 01. 2023. 17:06 >> 17:06

SUDIĆE SE U ODSUSTVU

SDT podiglo novu optužnicu protiv Zvicera, okrivljen i Kašćelan

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv 18 okrivljenih, uključujući Radoja Zvicera, Milana Vujotića i Slobodana Kašćelana, za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekivanja. SDT ih tereti za pripremu ubistva Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića. To je još jedna optužnica protiv Zvicera, imajući u vidu da je početkom januara on optužen i za krivična djela u vezi s opojnim drogama, krijumčarenjem, članstvom u kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenim držanjem oružja, u predmetu u kome su akteri i Petar Lazović, Ljubo Milović...

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv 18 okrivljenih, uključujući Radoja Zvicera, Milana Vujotića i Slobodana Kašćelana, za krivično djelo teško ubisto putem podstrekivanja. SDT ih tereti za pripremu ubistva Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića. 

Prema saopštenju SDT-a, okrivljeni su R.Z., M.V., S.K., D.K., G.V., I.T., S.K., D.B., R.M., V.L., F.K., R.Ž., M.K., M.J., M.Č., V.V., D.R., i S.J., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenih R.Z. i M.V. podignuta je optužnica za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja.

Takođe, i protiv okrivljenog M.K., za krivično djelo nedozvoljeno državnje oružja i eksplozivnih materija. 

 "U izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni R.Z i M.V. u Crnoj Gori i na treritoriji drugih država Evrope, u 2020.godini, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni i druga nepoznata lica, između ostalog i sa ciljem vršenja krivičnih djela teško ubistvo u odnosu na oštećenog J.V., za vrijeme njegovog boravka u pritvoru, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i oštećenog J.J., u Kotoru, iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, i na svirep i podmukao način, te podstrekavali druge članove kriminalne organizacije i preduzimali druge radnje u tom cilju", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol SDT-a Vukas Radonjić. 

U optužnici je predloženo da se okrivljenima V.L., I.T., M.K., M.Č., M.J i D.R. produži pritvor. 

"A da se okrivljenima R.Z., M.V., D.K., D.B., S.K., F.K., R.Ž. i S.J., sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni dostupni organima krivičnog postupka, jer se nalaze na izdržavanju kazne", piše u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније