Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V./T.G. ]

10. 01. 2023. 12:33 >> 18:48
10

IZ VIŠEG SUDA ZA PORTAL

Pola tone kokaina nađenog u pošiljci banana biće uništeno

Stekli su se uslovi za uništenje 500 kilograma kokaina nađenog u magacinu kompanije "Voli" u januaru prošle godine, s obzirom da je to količina koja se odnosi na predmet koji je pravosnažno okončan. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG iz Višeg suda u Podgorici.

Iz Višeg suda su odgovarali na naša pitanja, imajući u vidu da je u avgustu 2021. godine u Zeti oduzeto 1,2 tone kokaina, a u januaru 2022. u magacinu firme "Voli" nađeno 500 kilograma kokaina, gdje se ta droga danas čuva ili je već uništena.  

"Navedena količina droge se i dalje čuva u Višem sudu u Podgorici. Količina droge od 1,2 tone se odnosi na predmet koji još uvijek nije pravosnažan, tako da je neophodno njeno dalje deponovanje u ovom sudu, dok se druga količina odnosi na predmet koji je pravosnažno okončan, te su se stekli uslovi za njeno uništenje, koje će se obaviti kada se za to budu stekli tehnički uslovi. Kapaciteti depoa Višeg suda već duže vremena ne zadovoljavaju potrebe Višeg suda, ne samo kada je u pitanju skladištenje droge, već i ostalih oduzetih predmeta i arhivskog materijala, tako da to predstavlja jedan od najizraženijih problema u svakodnevnom funkcionisanju, koji će se izgleda riješiti tek onda kada bude izgrađena Palata pravde ili sud preseli na neku drugu lokaciju", saopštili su iz Višeg suda u Podgorici u odgovoru na pitanja Portala RTCG.

Špediter Đoko Drobnjak pušten je na slobodu nakon što je Apelacioni sud Crne Gore potvrdio odluku da se protiv njega obustavi krivični postupak za šverc 500 kilograma kokaina iz Ekvadora u Crnu Goru, nađenog u magacinu kompanije "Voli". Drobnjak je bio jedina osoba koja je bila uhapšena nakon pronalaska kokaina. Kokain je zaplijenjen 12. januara u magacinu kompanije "Voli", nakon što su ga zaposleni ove kompanije pronašli skrivenog u tovaru sa bananama. Potom su slučaj prijavili policiji.

Iako je tužilaštvo pokrenulo krivični postupak protiv špeditera Drobnjaka zbog sumnje da je član kriminalne grupe formirane radi šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, slučaj je završen tako što su sve optužbe odbačene a sudovi su odlučili da je Drobnjak nevin.

U avgustu 2021. godine u Podgorici su uhapšeni Budimir i Marina Krstović zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1.400 kilograma kokaina takođe zaplijenjenog u kontingentu sa bananama, u naselju Mojanovići u Zeti kraj Podgorice. Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Krstovića, ali su oni oslobođeni optužbi. 

Evropska komisija upozoravala je u izvještajima o Crnoj Gori da je šverc kokaina sve veći problem, kao i da je sve veći broj crnogorskih državljana koji su u inostranstvu uključeni u kriminalne operacije krijumčarenja narkotika. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније