Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Oslobođenje ]

30. 12. 2022. 15:36 >> 08:52

OSMUNjIČEN ZA POKUŠAJ UBISTVA

Istraga protiv Zvicera pokrenuta u BiH

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a podnijeli su izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri osobe zbog organizovanog kriminala u vezi sa pokušajem teškog ubistva. Dokument sadrži imena Radoja Zvicera i Darka Eleza, prenosi sarajevsko "Oslobođenje".

Izvještaj je podnesen protiv R. Z., D. E., M. M., te još jedne nepoznate osobe.

Nezvanično, radi se o Darku Elezu i Radoje Zviceru, vođi Kavačkog klana koji su pokupšali ubiti Ognjena Orašanina koji je uspio izbjeći hapšenje u akciji Šakal koja je izvedena prije dva dana.

Motiv je navodno pripadnost suprotstavljenim klanovima.

Oni se sumnjiče da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila koje je koristio Orašanin postavili eksplozivnu napravu, u namjeri da je aktiviraju u trenutku kada se on bude nalazio u vozilu.

Tužilaštvo BiH je kao članove Orašaninove grupe označilo Kemala Bukvu, Zorana Buhaća, Sašu Karadžića i Željka Dangubića koji su uhapšeni u akciji Šakal. Za njih je od Suda BiH zatražen pritvor i to zbog opasnosti od bjekstva, ometanja istrage, prikrivanje dokaze, kao i da bi mogli uticati na svjedoke te ponoviti krivično djelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније