Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.T./M.V. ]

09. 12. 2022. 16:26 >> 07:16
3

SDT

Čađenovića terete da je 2020. godine postao pripadnik "Kavačkog klana“

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću stavlja na teret da je od sredine 2020. do ove godine postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije. To se navodi u saopštenju SDT-a.

"Specijalni tužilac S.Č. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih djela zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka", piše u saopštenju. 

Osumnjičeni je na saslušanju, u prisustvu izabranog branioca, iznio odbranu, nije priznao krivična djela za koja se sumnjiči i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

 "Poslije saslušanja mu je određeno zadržavanje od 72 časa od časa lišenja slobode, a nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor", naveo je portparol tužilaštva Vukas Radonjić. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније