Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В. [ elespanol.com ]

04. 12. 2022. 13:53 >> 17:14

MALAGA

Crnogorski klanovi aktivni u Španiji

Crnogorski "Kavački" i "Škaljarski" klan su kriminalne grupe sa jakim prisustvom u Španiji, od Kanarskih ostrva, prenio je španski portal "elespanol.com" iz Malage. Kako se navodi, članovi ove dvije kriminalne grupe ubijaju se nemilosrdno od 2014. godine, nakon nestanka velike količine kokaina u Valensiji i žestokog sukoba između vođa ove dvije kriminalne skupine.

U članku pod naslovom "Mafija koja je slamala svoje rivale", portal navodi da s druge strane, srpske kriminalne grupe rade svakakve varvarske stvari. 

Nekoliko njih je posjetilo Kosta del Sol, između ostalih djelova Španije, navodi se u članku.

Pomenuti su Veljko Belivuk i Marko Miljković.

"Riječ je o dvojici optuženih narko-dilera koji su bili šefovi 'Principa', jedne od Ultras grupa koje vladaju na tribinama Partizana u Beogradu. Sada se njima i još 28 osoba sudi u Specijalnom sudu u Beogradu za zločinačko udruživanje trgovinu drogom, mučenje, otmicu i najsadističkija ubistva", navodi se u ovom članku. 

Istaknuto je da su Belivuk i Miljković do februara 2021. godine činili mafiju koja je djelovala kao frakcija moćnog crnogorskog klana "Kavač".

"Ova zločinačka organizacija je najveći neprijatelj 'Škaljara', takođe Crnogoraca, neprijatelji su nakon krađe pošiljke kokaina u luci Valensija i nemilosrdno se ubijaju širom svijeta od 2014. godine. To su kriminalne grupe sa jakim prisustvom u Španiji, od Kanarskih ostrva do Barselone", piše u članu. 

Opisani su slučajevi Jovana Jovanovića, Rista Mijanovića i Miloša Peruničića, koji su bili mete u Španiji, a podsjeća se da je iz zatvora u Španiji nedavno pušten Luka Bojović, predstavljen kao vođa "zemunskog klana". 

Osvrćući se na detalje suđenja u Beogradu, španski portal navodi da je u Evropi ipak teško naći još jednu tako nasilnu kriminalnu organizaciju.

Za Luku Bojovića se navodi da je tokom ratova na prostoru bivše SFRJ bio pripadnik "Arkanovih tigrova".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније