Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Љ. [ TVCG ]

29. 11. 2022. 12:55 >> 16:29
1

VIŠI SUD

SDT da u roku od 15 dana podigne novu optužnicu za pokušaj terorizma

Viši sud odbio je kao neosnovan prijedlog advokata Andrije Mandića Miroja Jovanovića da se odbaci optužnica Specijalnog državnog tužilaštva o pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Sud je međutim, na današnjem ročištu naložio SDT-u da u roku od 15 dana podigne novu optužnicu imajući u vidu da se, kako je navedeno, izmijenilo činjenično stanje izneseno u optužnici.

Danas je održano ročište ponovljenog sudskog procesa u predmetu poznatom kao “državni udar”

Sud je naložio SDT-u da u roku od 15 dana podigne novu optužnicu imajući u vidu da se, kako je navedeno, izmijenilo činjenično stanje izneseno u optužnici jer se pominje Miloš Jovanović čiji postupak je odvojen od ovog.

Advokat Andrije Mandića i Mihaila Čađenovića Miroje Jovanović kaže da su danas tražili da se uradi jedino ono što je prirodno da se optužnica odbaci.

"Optužnica ovakva kakva je, nepismena, politički sklepana treba da se odbaci. Vijeće je našlo za shodno da stavi u zadatak tužilaštvu da na izvjestan način preispita svoje djelovanje do sada. Imajući u vidu procesne razloge koje smo naveli, to da je ovo politička montaža, to svi znamo, ali i na terenu prava, to političarenje koje je tada pokušano da se sprovede dobija sada jedne druge obrise, a to je da se, ipak, i nakon odluke Apelacionog suda traži da se stavi na papir ono šta je predmet optuženja, a svi znamo to je pokušaj tada slamanja DF-a", kazao je Jovanović.

Vezano za optuženog Miloša Jovanovića donijeta je pravosnažna presuda kojom je optužba odbijena za krivčno djelo stvaranje kriminalne organizacije, a Jovanović se u činjeničnom opisu optužnice pominje na više mjestau vezi sa radnjama koje se stavljaju na teret sa optuženima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније