Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

26. 11. 2022. 10:04 >> 16:31
3

KOKAIN U ZETI

Pala optužnica, a nestalo i 200 kilograma droge

Viši sud izrekao je oslobađajuću presudu Budimiru i Marini Krstović za šverc 1,2 tone kokaina ali ni ta presuda ne daje odgovor na pitanje gdje je nestalo 200 kilograma kokaina, imajući u vidu da je tužilaštvo prvo pomenulo 1,4 tone, a optužnicom je predstavljeno da je u pitanju šverc 1,2 tone droge. Za takvu razliku dosad nije ponuđeno objašnjenje, a ne zna se ni da li se o tome vodi istraga u policiji i tužilaštvu.

Zbog nedostatka dokaza Krstovići su 24. novembra u Podgorici oslobođeni optužbe za šverc 1,2 tone kokaina. Njima je nakon 15 mjeseci ukinut pritvor i pušteni su na slobodu. U obrazloženju presude, sudija Vesna Kovačević je rekla da sud nije našao dokaze da su švercovali kokain.

Krstovići su uhapšeni u akciji policije i carine 26. avgusta 2021. kada je zaplijenjena ogromna koliičina kokaina u magacinu u naselju Mojanovići u Zeti. Tada je držvno tužilaštvo saopštilo da je u pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina.

No, u optužnici koju je podiglo protiv Krstovića 23. decembra iste godine, Tužilaštvo je navelo da je u pitanju 1.206 kilograma kokaina.

Šta se desilo sa 200 kilograma droge, još nije poznato.

Na ovu okolnost, pažnju je skrenuo i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević (DF). 

"Posebno je zabrinjavajuće što je prilikom akcije zapljene kokaina nestalo 200 kilograma istog, i da do dana današnjeg ne znamo da li je uopšte pokrenuta istraga u tom pravcu", rekao nam je Knežević.

Postojale su i tvrdnje da je policija pogriješila jer je trebalo da pusti drogu da vidi gdje će da završi i ko će je preuzeti. Umjesto toga, policija je upala u magacin u Zeti kada je počeo istovar robe iz posljednjeg kontejnera, što se navodi i u presudi Krstovićima. 

Do ove zapljene droge u avgustu 2021.godine došlo je zahvaljujući obavještajnim podacima Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako se navodi u dokumentu Vlade u Londonu o desetogodišnjem planu za sprečavanje trgovine drogom, aktivnosti britanskih vlasti dovele su do akcije u kojoj je otkrivena najveća količina kokaina ikada u Crnoj Gori.

Nije ovo jedini slučaj da je velika količina droge nađena, a optužnice su pale. Oko 500 kilograma kokaina je zaplijenjeno 14 januara u magacinu trgovačke kompanije "Voli", a koji je stigao u paketima banana iz luke u Ekvadoru. 

Tada je uhapšen samo špediter iz Bara Đoko Drobnjak pod sumnjom da je dio međunarodne kriminalne organizacije. On je takođe pušten na slobodu, jer su Viši i Apelacioni sud presudili da je potrebno obustaviti krivični postupak pošto nije bilo dokaza da je Drobnjak član kriminalne organizacije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније