Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B./Marko Terzić TVCG/M.V. ]

24. 11. 2022. 13:00   >>  06:20 5

KRSTOVIĆI OSLOBOĐENI

"Policija prekinula istovar, nijesu sačekali da vide da li bi neko prijavio kokain"

Budimir i Marina Krstović oslobođeni su optužbi za šverc više od tone kokaina. Presuda je izrečena danas u podgoričkom Višem sudu. Njima je pritvor ukinut i odmah će biti pušteni na slobodu.

Sutkinja Vesna Kovačević rekla je da nema dokaza da su nabavili kokain.

Prema presudi, u koju je Portal RTCG imao uvid, po iskazu svjedoka koji su bili na mjestu kada je policija prekinula istovar, u magacinu firme "San Francisko", kao i iskaza službenika policije, sud utvrđuje da su palete sa paketima u kojima se nalazio kokain bile posložene na istom mjestu gdje su istovarene i ostale palete sa kontejnera koji je prvi ušao u magacin, obzirom da su tog dana pristigla dva kontejnera. Nijesu, navodi se, bili fizički odvojene od ostalih paleta, koje su prethodno istovarane u magacinu na istom mjestu, tako da se ne bi moglo utvrditi koji paket je iz kojeg kontejnera i da ništa nije postojalo što bi ukazivalo na dalju distribuciju robe. 

Sud je našao i da Krstovići nijesu odredili od pristigla tri kontejnera koji će kontejner tačno po broju da ide za firmu "San Francisko" u magacinu u Mojanovićima, a koji je za njihovu firmu u Srbiji, već je utvrđeno da je isto odredio špediter Ivan Lukoić, u dogovoru sa špediterom Enesom Šefketijem.

Po nalazu suda, jedino se moglo utvgrditi sa sigurnošću da su opojnu drogu optuženi nabavili radi dalje prodaje da su policajci koji su pratili kontejner i obezbijedili šire lice mjesta sačekali da vide hoće li bilo ko prijaviti nadležnim organima da se u njemu nalazi kokain. Prema stavu suda, nelogičan je stav policajaca da nijesu imali vremena da sačekaju, jer su se bojali da optuženi nemaju skladište, tunele i slično, obzirom da je veliki broj policajaca bio oko imanja familije Krstović.Sud misli da su policajci na taj način mogli kontrolisati izlazak bilo kojeg vozila, s naredbom za pretres mogli su da kontrolišu kuću, automobil i magacinske prostore, ali su prekinuli istovar baš kad je istovarena zadnja paleta, na kojoj je bio kokain, jer su to vidjeli putem mjera tajnog nadzora. 

Te mjere su bile određene prema kontejneru. 

Sud vjeruje da su time onemogućili da se utvrdili da li bi radnici prijavili prilikom pregleda paketa da se u njima nalazi kokain, pošto svjedoci radnici firme "San Francisko" svjedoče da odmah pošto skinu robu sa kontejnera istu kontrolišu zbog utvrđivanja kvaliteta i prijave radi eventualne reklamacije, ako roba nije dobra.

Navedeno je da nema dovoljno dokaza da su optuženi počinili krivična djela kako je to predstavljeno optužnicom, jer je zakon jasan u pogledu toga kakvi treba da budu dokazi.  

Advokati odbrane ranije su zatražili oslobađajuću presudu, ističući da je nesumnjivo da Krstovići nemaju veze sa nađenom drogom.  

Tužilac na ročištu u ponedjeljak nije predložio visinu eventualne kazne, već je procjenu ostavio sudu.

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu 23. decembra 2021. godine.

Krstovići su uhapšeni nakon što je policija u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice, 24. avgusta 2021. pronašla i zaplijenila preko tonu kokaina.

Krstovići su negirali krivicu.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније