Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

31. 10. 2022. 13:49   >>  13:48

ĐELjOŠAJ PORUČIO

"Menadžment Plantaža nastavlja sa nezakonitim radom, upoznaću o tome SDT"

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je danas da menadžment kompanije "13. jul – Plantaže" nastavlja sa nezakonitim djelovanjem. On je na svom Fejsbuk nalogu objavio nalaz u kojem se, tvrdi, vidi kako se vršila procjenu imovine, kako se procjenitelj ograđuje od procjene, te navodeći da su procjenu uradili na osnovu "rekla-kazala" menadžmenta kompanije. Poručio je i da će sa svim podacima koje posjeduje upoznati Specijalno državno tužilaštvo.


Đeljošaj ističe da je procjenu radila firma koja nema reference za procjenu vrijednosti zemljišta i nepokretnosti, nego je iz drugog sektora - računovodstvo i revizija.

"Opština Tuzi je angažovala najbolje stručnjake koje ima Crna Gora, izvršila je detaljnu analizu u okviru koje se na terenu, stručno i kvalitetno, utvrdila procjena imovine 13. jul - Plantaže na teritoriji Opštine Tuzi. Izvještaj procjene je zvanično poslat i Upravi 13. Jul - Plantaže, koji mogu isti iskoristiti i sa njim upoznati vlasnike akcija, kako bi kroz redovnu proceduru ispravili procjenu koju su uradili ranije, a koja je paušalna i od koje se i onaj koji je tad odradio, opet ograđuje", navodi on.

Naglašava da je menadžmentu kompanije "13. jul – Plantaže" nekoliko puta ukazivao, da, ako ne budu djelovali i ispravili vrijednost državne imovine, "ulaze u zonu krivičnog djelovanja jer umanjuju, namjerno i svjesno, vrijednost državne imovine odnosno same kompanije, jer 13. jul – Plantaže je kompanija svih nas".

Đeljošaj dodaje da su svi relevantni dokaze koji ukazuju na umanjenje, sa namjerom, zvanično poslati upravi "Plantaža".

"Takođe, koristeći izvještaj o procjeni, od koje se ograđuje i sam procjenitelj, a imati zvaničan izvještaj koji smo mi poslali i koji se razlikuje u ni manje ni više nego skoro 200 miliona eura, je drugo krivično djelo koje aludira da se vrijednost imovine namjerno umanjuje kako bi se izbjeglo plaćanje poreza. Obaveza menadžmenta je da rukovodi kompanijom, i da istu ne obezvrijedi, a ne da radi suprotno interesima same kompanije a imajući u vidu da je u pitanju državna firma, onda i suprotno interesima građana i države", saopštio je predsjednik Opštine Tuzi.

Sa svim ovim podacima će, dodaje, upoznati SDT, kako bi reagovali i "zaustavili kriminalnu družinu u obezvrjeđavanju naše kompanije".

"Izgleda da su predstavnici prethodnog menadžmenti bile 'male mace' u odnosu na sadašnji menadžment. Sada kada imaju sve činjenice na stolu, oni namjerno s predumišljajem, a za nečiju korist, obezvređuju nacionalnu kompaniju 13. jul – Plantaže za par 100 miliona eura. Porez opštini Tuzi, platićete na osnovu fer procjene", zaključio je Đeljošaj.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније