Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

05. 10. 2022. 19:12 >> 19:18

NOVI PROJEKAT

Eurodžast pomaže istrage u CG o organizovanom kriminalu

Predsjednik Eurodžasta Ladislav Hamran ozvaničio je početak novog projekta WB CRIM JUST za saradnju sa državama partnerima na Zapadnom Balkanu. Hamran je izjavio da je region zapadnog Balkana dugo bio važan saveznik Eurodžasta u borbi protiv prekograničnog organizovanog kriminala.

"Pojačavamo postojeće napore i pomažemo da se prevaziđu sve preostale prepreke za pravosudnu saradnju između partnera sa Zapadnog Balkana i između njih i država članica EU. Naš cilj je da izgradimo dugoročna, strukturalna partnerstva koja će rezultirati još većim operativnim rezultatima", rekao je Hamran.

Kako je saopšteno iz Eurodžasta, projekat WB CRIM JUST usmjeren je na jačanje saradnje unutar Zapadnog Balkana i između regiona i EU u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala korišćenjem savremenih alata i instrumenata saradnje.

Predstavnici država Zapadnog Balkana formiraće kontakt grupu, i onda će identifikovati i birati slučajeve. 

"U vezi sa ovim slučajevima dobiće finansijsku podršku i stručne savjete od Eurodžasta kako bi se olakšale koordinirane paralelne istrage i krivično gonjenje, kao i zajednički istražni timovi. Četvorogodišnji projekat koristiće pravosudnim organima i organima za sprovođenje zakona na Zapadnom Balkanu. To će omogućiti efikasnije suzbijanje organizovanog kriminala koji pogađa Zapadni Balkan i EU, i na kraju doprinijeti sigurnijoj Evropi za dobrobit svih građana. Uoči njegovog zvaničnog pokretanja, planiranog za početak 2023. godine, predsjednik i potpredsjednici Eurodžasta ovog mjeseca posjetiće sve partnere učesnike kako bi uspostavili vezu sa predstavnicima na visokom nivou i omogućili nesmetanu saradnju sa svim zainteresovanim vlastima", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније