Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ I. P. ]

05. 10. 2022. 14:50   >>  18:46 5

PO NALOGU SDT-A

Uhapšeno više službenika UPC, među njima i šef Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.

"Nakon ocjene dosad prikupljenih dokaza i obaještenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ž.I. - načelnika Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja i N. A. R. V. i M. S. , članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita", saopštio je Portalu RTCG Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u SDT-u.

Oni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa. 

"Ranije su, u istom predmetu, lišeni slobode osumnjičeni predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta E. A. šef Mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina M. P. i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama D. B, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a nakon saslušanja im je određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa od časa lišenja slobode", kazao je Radonjić.

Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, kako je rekao, pored osumnjičenih i lišenih slobode, pokrenulo je Specijalno državno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

"Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo blagovremeno će obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna", kazao je Radonjić. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније