Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.М.

01. 10. 2022. 11:39   >>  11:49 2

POKRENULI KAMPANjU

Europol objavio listu bjegunaca, uvršteni i saradnici CG klanova

Evropska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST), podržana od strane Europola, pokrenula je kampanju „Najtraženiji u EU“ 2022. kako bi se fokusirala na osumnjičene za kojima se traga širom Evrope. Te osobe su, kako navode, članovi organizovanih kriminalnih grupa. Među njima ima i saradnika crnogorskih klanova.

"Svi kriminalci u ovogodišnjoj kampanji traže se zbog teških zločina u Evropi kao što su ubistva, trgovina ljudima, oružana pljačka i terorizam, između ostalih krivičnih djela", navodi se na sajtu Europola.

Na listi su i Goran Milašinović, crnogorski državljanin, koji je dovođen u vezu sa grupom Pink Panter i koga potražuje Kipar. Takođe, i Mladen Samardžija, koji je povezivan sa kotorskim klanovima a potražuje ga Slovenija

Ovogodišnja kampanja je posebno usmjerena na vođe i ključne članove organizovanih kriminalnih grupa.

Neki od profila istaknutih na ovogodišnjoj listi uključuju mafijaške bosove koji su počinili ubistva i masakrirali nedužne ljude, trgovce drogom, trgovce ljudima, nasilne kriminalce koji vrše ubistva ili druga nasilna djela u ime kriminalne grupe, i umiješani u pranje novca i pronevjere.

"Slično poslovnom okruženju, jezgro kriminalne mreže se sastoji od menadžerskih slojeva i operatera na terenu. Ovo jezgro je okruženo nizom aktera povezanih sa kriminalnom infrastrukturom koja pruža usluge podrške. Ciljanjem kriminalaca koji imaju ključne uloge u ovim mrežama, kampanja nastoji da sruši čitave organizovane kriminalne grupe", navodi se na sajtu Europola.

Izvršna direktorica Europola Ketrin De Bol kazala je da građanima EU ne može biti jednostavnije da učestvuju u ovoj kampanji.

"Jedna vaša mala akcija može značiti da je opasan bjegunac uhapšen i optužen, spasavajući potencijalne žrtve. Proverite veb stranicu i pomozite nam da ih pronađemo", kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније