Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

30. 09. 2022. 10:23 >> 10:31

RADONjIĆ

Uhapšene dvije osobe, ANB dostavila obavještenje tužilaštvu

U Podgorici su jutros, nakon pretresa, uhapšene dvije osobe, saopšteno je Portalu RTCG. Pretresi stanova i drugih prostorija izvršeni su na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, po naredbi Višeg suda u Podgorici. Portparol Specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić saopštio je da se sumnja da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

"Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža je u toku, pred ovim tužilaštvom, a zbog zaštite interesa postupka ne može se dati više podataka", naveo je Radonjić. 

Podsjetimo, portal Libertas juče je objavio da se pretresaju kuće Radomira Sekulovića i Vladimira Belojevića, pozivajući se na saznanja u službama bezbjednosti.

Radomir Sekulović je dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. U vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, bio je i portparol tog Vladinog resora.

Sa tog mjesta ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u MVP, piše Libertas. 

Pretrese stanova i prostorija osoba za koje se sumnja da su se bavile špijunažom naredio je Viši sud u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније