Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M./M.V./Т.Ћ.

24. 09. 2022. 08:17 >> 23:13
3

SDT POTVRDIO PORTALU

Tužilaštvo ispituje je li iz trezora nestalo 5,7 kg dragog kamenja

Tužilaštvo je formiralo predmet povodom krivične prijave kojom je predstavljeno da je iz crnogorskih institucija nestalo 5,7 kilograma milionski vrijednog poludragog kamenja opala, i u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem sprovodi prikupljanje dokaza i obavještenja. Tu informaciju su za Portal RTCG zvanično potvrdili u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Crnogorske institucije su ranije najavljivale prodaju 28 kilograma poludragog kamenja, opala, čija je vrijednost procijenjena na oko dvije milijarde eura, a koji su u Budvi oduzeti 2012. godine od Roberta Fanjeka i Antonija Vernona Strelenskog.

Vlada ranijeg premijera Zdravka Krvokapića svojevremeno je donijela odluku o prodaji 28 kilograma poludragog kamenja koje je oduzeto u hotelu Belvi u Bečićima jer su, kako je obrazloženo, nelegalno unijeti u Crnu Goru. U međuvremenu, podnijeta je krivična prijava kojom je prikazano da je iz državnog trezora nestalo 5,7 kilograma opala.

Ovaj slučaj je i ranije bio u fokusu medija, a zasad nije poznato da li i aktuelna Vlada namjerava da proda ovo drago kamenje.

Iz Specijalnog tužilaštva potvrdili su nam da je predmet formiran.

"Nevladina organizacija Alternativa Crna Gora je u julu prošle godine podnijela krivičnu prijavu protiv M.D.,R,Ž.,M.S. i S.S.,iz koje proizilazi da je njen predmet krivično djelo zloupotreba službenog položaja, jer prijavljena lica 'pokušavaju da prodaju protivpravno stečenu imovinu u cilju sticanja lične imovinske koristi i prikrivanja krađe 5.7 kilograma opala", saopšteno je Portalu RTCG iz SDT-a.

Dodaju da je u toku izviđaj.

"I ovo tužilaštvo sa Specijalnim policijskim odjeljenjem prikuplja dokaze, obavještenja i podatke potrebne za donošenje odluke", naveli su u SDT-u.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније