Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

O.Z.

19. 08. 2022. 16:56   >>  16:55 3

O ŠVERCU CIGARETA

SDT: Tužioci će razmotriti da se sasluša premijer

U Specijalnom državnom tužilaštvu je formirano više krivičnih predmeta zbog postojanja osnova ili osnovane sumnje da je na organizovan način ucinjeno krivično djelo krijumčarenje, čiji su predmet cigarete iz Luke Bar, saopštio je državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić.

Premijer Dritan Abazović kazao je danas u parlamentu da je priču o rušenju aktuelne Vlade pokrenula zaplijena cigareta u Luci Bar u maju, navodeći da je većina zaplijenjene robe vlasništvo kompanije Bemaks ili ljudi povezanih sa njom.

"Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno tužilastvo koji postupaju u tim predmetima će razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svako drugo lice za koje je vjerovatno da ima saznanja koja su važna za postupuke koji su u toku", saopštio je Radonjić.

On je naveo da SDT postupa u okviru svoje stvarne nadležnosti određene Zakonom o Specijalnom državnom tužilastvu.

"Tako da određeni događaji o kojima je premijer iznosio svoja saznanja po zakonu ne mogu biti predmet njegovog interesovanja, već nadležnost drugih državnih tužilastava, koja su, za neke pomenute događaje, već i formirali krivične predmete, a što je poznato i javnosti", naveo je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније