Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

28. 07. 2022. 07:15 >> 07:10

ITALIJANSKA VEZA

Akter "Florida I" bio vlasnik broda na kome je nađeno 20 tona droge

Italijan Lucijano Kamporezi, koga je crnogorska policija juče u akciji "Florida I" označila kao saradnika crnogorskih kriminalaca i ozloglašene kalabrijske N'drangete, bio je vlasnik broda "Remus" na kome je u avgustu 2018. godine nađeno 20 tona hašiša i tom prilikom uhapšeno 11 državljana Crne Gore, koji su činili posadu. U zajedničkoj operaciji crnogorske policije i Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) tada je zaplijenjeno 20 tona hašiša, čija je vrijednost na ilegalnom tržištu iznosila 65 miliona eura. 

Početkom avgusta te 2018. godine, "Remus“ je isplovio iz crnogorske luke Zelenika kod Herceg Novog i uputio se prema Maroku, gdje je, kako se pretpostavlja, ukrcao drogu.

Uhapšeno je svih 11 crnogorskih državljana, a policija je ocijenila da se radi o članovima jedne od kotorskih kriminalnih grupa.

Prema pisanju više italijanskih medija, brod "Remus" pripadao je italijanskom brodovlasniku Lucijanu Kamporeziju. 

Italijanska policija je tada posebno provjeravala neke poruke poslane sa Kamporezijevog telefona kapetanu "Remusa" jer su sugerisale da je vlasnik bio svjestan neuobičajenih pokretanja broda, koji pravi manevre kako bi izbjegao presretanje.

No, godinu kasnije, policija je optužila Kamporezija da je bio član kriminalne strukture Ndrangeta, i nakon sudskog postupka on je ove godine osuđen na 22 godine i devet mjeseci zatvora. 

Operacija je pokrenuta u decembru 2019. godine između Italije, Njemačke, Holandije i Belgije, rasvijetlila je aktivnosti Ndrangete u Evropi i Južnoj Americi, posebno kada je u pitanju međunarodna trgovina drogom.

Po saopštenju policije Crne Gore juče, u međunarodnoj policijskoj akciji "Florida I" uhapšeno je osam osoba u Crnoj Gori, a procesuirano 28 pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 6,1 tone kokaina na transnacionalnom nivou. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније