Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

rtcg.me [ M.M.Lj. / P.R. ]

18. 04. 2022. 23:25 >> 20:25
88

SASLUŠANA U SDT-U

Medenici određeno zadržavanje do 72 sata, vraćena u KCCG

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici sinoć je, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno zadržavanje do 72 sata, ali zbog zdravstvenog stanja, vraćena je u Klinički centar Crne Gore (KCCG), gdje će je pripadnici policije čuvati do dalje odluke tužioca, rekao je njen advokat Zdravko Begović.

"Završeno je ispitivanje. Tužilac je donio rješenje o zadržavanju, ali imajući u vidu činjenicu da je moja branjenica lošeg zdravstvenog stanja, naloženo je da je pripadnici policije čuvaju u KCCG do dalje odluke tužioca, odnosno do eventualne naredbe i predloga za određivanje pritvora kod sudije za istragu. To je rok do 72 sata i čekaćemo odluku tužioca", rekao je Begović nakon saslušanja ispred SDT-a.

Begović nije mogao da otkrije više detalja, rekavši da je tužilac izdao naredbu da je postupak tajan.

Ponovio je da se Medenici stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

"Moja branjenica je negirala izvršenje krivičnog djela. Iznijela je svoju argumentaciju", dodao je Begović.

Podsjetimo, ona je u SDT-u dovezena iz KCCG večeras oko 20 sati. Medenicu je saslušala specijalna tužiteljka Nataša Bošković.

Medenica je uhapšena kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima. Njoj je rano jutros pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar. Tada smo dobili informacije da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u SDT-u bilo je najavljeno za 17.30 sati, ali Medenici popodne opet pozilo.  

Kako nezvanično saznajemo SDT je ranije danas tražilo mišljenje vještaka da se izjasni o tome da li Medenica može biti saslušana u SDT-u. 

Vještak medicinske struke ranije danas izjasnio se da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće, te da je sposobna da izjavu da u zgradi Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina, sa jednom poznatom podgoričnom firmom.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Vesna Medenica i njen sin Miloš na pitanja Libertasa o ovome demantovali su navode iz transkripata pristiglih iz Europola.

Medenica je za predsjednicu Vrnovnog suda prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost Vrhovnog državnog tužioca.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари88

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније