Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Milena Đurović Stanojević [ Radio CG ]

24. 02. 2022. 15:37 >> 15:50
4

NASTAVLJENO SUĐENJE

Veljović: Svjedok kazao da mi je dao dozvolu da prođem

Savjetnik predsjednika države Veselin Veljović je nakon današnjeg ročišta kazao da je svjedok koji je danas saslušan rekao da nije znao da ima status oštećenog i da ga on nijednom svojom radnjom nije ugrozio.

"Drugi bitan detalj je da je pročitan iskaz svjedoka koji je bio u prvom redu koji je meni i dao dozvolu da prođem i na taj način sve ostalo što se dešavalo je posljedica onoga što se dešavalo pozadi , a ja nisam mogao da utičem", naveo je Veljović.

Veljović je osumnjičen da je 5. septembra na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

"Postoji opstrukcija određenih rukovodilaca CB Podgorica"

Advokat Nikola Martinović ponovio je da tužilac nema oštećenog te da postoji opstrukcija određenih rukovodilaca centra bezbjednosti Podgorica u ovom postupku.

"Danas imamo situaciju da je prvog februara upućen poziv rukovodiocima centra bezbjednosti Podgorica da obezbijede svjedoke za današnji pretres a nijedan nije došao", rekao je Martinović

Veljovićev branilac smatra da o tome treba obavijestiti ministra unutrašnjih poslova.

"Pa da vidimo da li on ima kapacitet da obezbijedi da Centar bezbjednosti Podgorica sprovodi zakon i obezbijedi da se suđenje regularno sprovodi", zaključio je Martinović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније