Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

O.Z.

17. 09. 2021. 09:43 >> 09:44
1

VRIJEDNE 35.000 EURA

Spriječeno krijumčarenje cigareta preko Luke Bar

Službenici Uprave policije su spriječili krijumčarenje veće količine cigareta bez akciznih markica vrijednosti oko 35.000 eura i uhapsili dvije osobe.

"Pripadnici policije su obaviješteni od stane obezbjeđenja AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“ d.o.o. kojim je upravljao špediter N.F. (51) iz Bara i špediter J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u Baru a koji su prevozili veću količinu cigareta", saopštila je Uprava policije.

Pregledom vozila, kako se navodi, pronađena su 35 paketa sa 1.750 šteka cigareta bez dokumentacije o transportu i vlasništvu nad akciznom robom, ukupne vrijednosti 35.000 eura.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su N.F. i J.A. kao zaposleni u navedenoj firmi u službeno vozilo u Slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar utovarili 35 paketa cigareta bez akciznih markica i dokaza o porijeklu. Ova lica su ih potom neovlašćeno prenijeli preko carinske linije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora i koristeći prolaz na izlaznoj rampi iz Slobodne zone Luke Bar gdje imaju mogućnost službenog prolaza kao zaposleni u špediciji „Zenšped group“ d.o.o. i tako prokrijumčarili cigarete", kazali su iz policije.

N.F. i J.A. su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније