Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

BBC News

 [ BBC ]

01. 02. 2023. 15:12

Američki fudbal: Tom Brejdi „zauvek" napušta NFL posle 23 godine i sedam titula

Legendarni kvoterbek je tokom 23-godišnje karijere nastupao za Nju Ingland i Tampu.

Tom Brady
Getty Images

Legendarni kvoterbek Tom Brejdi, jedan od najuspešnijih igrača u istoriji američkog fudbala, „zauvek" napušta američku Nacionalnu fudbalsku ligu (NFL) posle 23 godine.

Ovaj 45-godišnji sportista objavio je istog dana prošle godine da se povlači, ali je šest nedelja posle toga promenio odluku, tvrdeći da ima „nedovršenog posla".

Tokom karijere osvojio je sedam Super boul titula (šampionski trofej NFL-a) - šest sa Nju Ingland Patriotsima i poslednju sa Tampa Bej Bakanirsima 2021.

Poslednja Brejdijeva sezona okončana je porazom Tampe u doigravanju prošlog meseca.

„Povlačim se - zauvek", rekao je u snimku koji je objavio na društvenim mrežama.

„Znam da je prošlog puta ova objava bila prilično velika stvar, pa sam se jutros probudio i rešio da ću samo pritisnuti dugme za snimanje i obavestiti vas prvo.

„Neću biti mnogo rečit. Dobijate samo jedno super emotivno pismo za odlazak u penziju, a ja sam ga iskoristio prošle godine.

„Hvala svima na podršci - mojoj porodici, prijateljima, saigračima, protivnicima. Ima vas previše, mogao bih da nabrajam doveka.

„Hvala vam što ste mi omogućili da proživim svoj najveći san, ne bih menjao ništa. Sve vas volim", kazao je legendarni Brejdi.

Toma Brejdija mnogi smatraju najboljim igračem američkog fudbala svih vremena, a tokom 23-godišnje karijere oborio je mnoge rekorde.

Čak 10 puta je igrao Super boul, odnosno finalni meč NFL-a, pobedio je sedam puta, a u pet navrata je bio najbolji pojedinac finala.

Tri puta je bio najbolji igrač lige, a poslednji put to mu je pošlo za rukom 2017. godine, kada je postavio i rekord kao najstariji MVP u istoriji NFL-a sa 40 godina.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

BBC News

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније