Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

23. 05. 2024. 18:00 >> 18:00
1
Čitaj mi:

IZBOR REDAKCIJE PORTALA

Vijesti koje su obilježile dan: Usvojena rezolucija o Srebrenici u UN, Crna Gora glasala za

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vjesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 23. maj. Ovo je rubrika u kojoj ćete moći da pogledate i centralnu informativnu emisiju TVCG Dnevnik 2 odmah po emitovanju.

  • Članice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) usvojile su sa 84 glasa "za" Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Protiv je bilo 19 članica UN, uzdržanih 68. Crna Gora je podržala rezoluciju.

  • Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka privremeno je zabranio Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore obradu podataka o ličnosti putem sistema video nadzora javnih površina na teritoriji Podgorice, Bara i Budve. U tri grada stavljena je van snage i Saglasnost za vođenje video nadzora javnih površina.

  • Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Roko Tolić kaže da ne bi bilo neočekivano da se Vlade Crne Gore odluči da tu državnu kompaniju da pod koncesiju.


  • Atentator na slovačkog premijera Roberta Fica Juraj Cintula priznao je da je 15. maja pucao na premijera i nanio mu teške povrede, međutim, tvrdi da nije pokušao da ga ubije i naglasio da je kao dobar strelac nišanio tako da mu ne ugrozi život, javljaju danas slovački mediji.

  • Prvi put u istoriji neka od košarkaških reprezentacija Crne Gore će se boriti za plasman na Olimpijske igre, ali bi bilo čudo da uspije.

 

  • Šaroliko društvo, među kojima je preduzetnik Domagoj Sedlić i Tripo Ivović, navodni pripadnik škaljarskog klana, jednog od mafijaških klanova Crne Gore, završilo je pod istragom koju je protiv njih pokrenuo USKOK.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније