Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

11. 04. 2024. 18:00 >> 11:02
1
Čitaj mi:

IZBOR PORTALA

Vijesti koje su obilježile dan: Crna Gora između demokratije i autokratije

Pogledajte šta je obilježilo dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vjesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 11. april. Ovo je rubrika u kojoj ćete moći da pogledate i centralnu informativnu emisiju TVCG Dnevnik 2, i radijske Novosti dana odmah po emitovanju.

 

  • Predsjednik Vlade Milojko Spajić očekuje da do početka maja Crna Gora dobije finalan stav Evropske komisije i većine članica da li ćemo imati IBAR u junu. Ocijenio je da je neodgovorno licitirati sa terminima, te da do kraja godine očekuju zatvaranje deset pregovaračkih poglavlja. Poručio je da se na premijerskom satu mogu vidjeti sredinom maja.

 

  • U izvještaju Fridom hausa "Nacije u tranziciji 2023" koji pokriva 29 evropskih i azijskih država Crna Gora svrstana je u hibridne režime, ili kako Fridom haus, opisuje zemlje u kojima redovne promjene u vladajućoj eliti narušavaju nedostatak smisla strukturne promjene tokom vremena.

 

  • Zbog velikog interesovanja koje je izazvao Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu, šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije (NSD) Slaven Radunović obavijestio je javnost da će isti povući iz procedure, jer nije dobio neophodnu saglasnost na Zakonodavnom odboru.

 

 

  • Specijalni tužioci prošle godine su naložili privremeno oduzimanje pokretne imovine više skupocjenih ručnih satova, dragocjenosti "Cartier", 18 umjetničkih slika, 39 putničkih motornih vozila, od koji je jedno marke Bentley, osam teretnih motornih vozila, kao i stvari koje se nalazi u sefu kod poslovne banke. To piše u Izvještaju o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2023. godinu.

 

 

  • Opština Nikšić omogućiće igranje predstave "IzloŽene" u Nikšićkom pozorištu i biti pokrovitelj tog događaja, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Marko Kovačević.

 

  • Prije četiri mjeseca, u 2. kolu grupe B Svjetskog prvenstva u Danskoj i Švedskoj, rukometašice Crne Gore su se mučile protiv Paragvaja u 1. poluvremenu, ali su u nastavku pojačale tempo i slavile 41:26.

 

  • "Novosti dana" Radija Crne Gore poslušajte u nastavku:

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније