Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

M.M.

28. 10. 2024. 06:47 >> 07:25
1
Čitaj mi:

ubistvo u selu Sokolac

Balijagića još nema, mještani tvrde da su prije ubistva upozoravali policiju

Nastavljaju se intenzivne aktivnosti na potrazi za Alijem Balijagićem osumnjičenim za dvostruko ubistvo u selu Sokolac u Bijelom Polju.

Brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj, ubijeni su prije dva dana u bjelopoljskom selu Sokolac, dok je osumnjičeni za to dvostruko ubistvo i dalje u bjekstvu.

Helikopter sa termovizijom sinoć je pretraživao rejon oko Tomaševa, u okviru potrage za Alijom Balijagićem. 

Načelnik Generalštaba brigadni general Zoran Lazarević tokom posjete selu Sokolac u Bijelom Polju kazao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Iz policije poručuju da su na terenu sve raspoložive jedinice, a građane pozivaju na oprez.

Iz Uprave policije juče su obavijestili javnost da nijesu tačni navodi da je Alija Balijagić, osumnjičeni za dvostruko ubistvo u selu Sokolac u Bijelom Polju, više puta prijavljivan Upravi policije.

Kako navode, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na Balijagića primljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično djelo i izvršeno. Poručuju da se navedena prijava odnosila na okolnost da se Balijagić nalazi u zaseoku Sokolac i da posjeduje pušku.

"Nisu tačni navodi da je ovo lice više puta prijavljivano Upravi policije, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na A.B. zaprimljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično djelo i izvršeno. Navedena prijava se odnosila se na okolnost da se lice A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da posjeduje pušku. Tada su policijski službenici, odmah, bez odlaganja postupili po prijavi i izašli na lice mjesta gdje nije zatečeno prijavljeno lice, već se ono u međuvremenu udaljilo", kaže se u saopštenju. 

Kako dalje navode, bjelopoljska policija je tokom čitavog dana 25. oktobra, do predvečernjih časova, vršila obilazak terena, kao i upravo objekat stanovanja sada smrtno stradalih, kao i druge lokalitete gdje borave mještani u cilju prikupljanja više informacija.

Tom prilikom Alija Balijagić nije pronađen.

"Radi objektivnog informisanja javnosti ukazujemo da je riječ o terenu takve konfiguracije gdje se lice moglo sakriti i u relativnoj blizini, a da nije bilo u perimetru i vidokrugu policijskih službenika. Kao što je javnosti već poznato, dvostruko ubistvo prijavljeno je policiji 25. oktobra u 21.10 časova, istog dana kada je ovo lice prvi put prijavljeno policiji, te je, odmah po saznanju za događaj, angažovan kompletan sastav Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, policijski službenici su izašli na teren i preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, identifikovanja izvršioca, njegovog lociranja i lišenja slobode", navode u saopštenju. 

Ističu da je pored operativnog sastava Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ koji obuhvata devet odjeljenja i stanica policije na sjeveru Crne Gore, stavljen na raspolaganje i kompletan operativni sastav drugih organizacionih jedinica Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u što skorijem vremenskom periodu Balijagić bio lociran i uhapšen. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се